fbpx

Havok - Statues of Sisyphus

Havok - Statues of Sisyphus

"Statues of Sisyphus" er Havok's anden fuldlængde udgivelse og det er værd at nævne, at i dette tilfælde er der ikke tale om thrash metal bandet Havok fra Denver, Colorado, men derimod tale om de filosofiske dødsmetallere fra den anden side af Øresund.

Nogen gange hader jeg bare at skulle sætte en genre på et band eller et album, og i dette tilfælde er jeg sgu lidt på herrens mark. Det er ikke fordi "Statues of Sisyphus" blander så mange genrer at jeg ikke ved hvilket ben jeg skal stå på. Det er mere fordi, jeg synes det ikke nødvendigvis kun er én genre man kan komme det ind under, og der er måske heller ikke kun én genre der passer 100 procent. I min verden er det deathcore, men der er ærligt talt ikke så meget "core" over det. Det kunne også godt være "progressive technical death metal", men så progressivt er det nu heller ikke. Der er helt sikkert "death" i det, men det er slet ikke nok bare at kalde det "death metal". Anyway, jeg håber at den her lille indledning giver en idé om hvor vi befinder os på metal-landkortet.

Uanset hvilken genre de tilhører, så er "Statues of Sisyphus" en stærk plade med masser af nerve fra start til slut. De fleste af numrene lever i et stort intensitets-interval, lige fra det ultra brutale og tekniske over det mere atmosfæriske til passager der består næsten udelukkende af få rene anslag på instrumenterne. Der er dog ikke tale om de klassiske deathcore breakdowns, men der mere tale om momenter hvor de lige giver lytteren tid til at trække vejret, tænke sig om og gøre sig parat til at de igen svinger pisken og sender én rundt til endnu en tur i rundt i manegen. Det fungerer tæt på upåklageligt, og på trods af at jeg ikke vil klassificere musikken som episk, så har de komponeret numrene så jeg synes at de næsten er en lille rejse i sig selv.

Jeg synes det er værd at fremhæve produktionen af albummet, da den virkeligt formår at understøtte Havok's musikalske udtryk. Den mørke og dystre stemning bliver pakket rigtigt lækkert ind til en kompakt og sammenhængende lydoplevelse. Johan Bergströms vokal og produktionen af den passer perfekt til musikken. Både den dybe growl, som han benytter i langt størstedelen af tiden, men så sandeligt også den lidt lysere mere skrigende vokal, der bliver flettet ind for ligesom at understrege visse punkter i musikken. Han benytter sig endda af en lille smule speak i slutningen af "Grey Eyes Golden Skin" hvilket giver et lille snert af doom metal og afslutter nummeret dejligt mørkt og dystert.

Selvom det meste af albummet befinder sig i den tekniske ende af skalaen, så synes jeg aldrig den bliver hektisk. Havok formår at holde en fed stemning stort set hele vejen igennem, og den virker på mig som et meget autentisk værk. Jeg kunne måske godt leve med at instrumental nummeret "Vitruvian Ghost" var knapt så langt eller var en smule mere varieret, men det kan jeg sagtens leve med når resten af pladen er så interessant som den er.

Trackliste:
1. Linear Existence
2. The Glacial Face
3. Grey Eyes Golden Skin
4. Cyrus the Great
5. Vitruvian Ghost
6. Carver of Lies
7. I Människans Närvaro
8. Unventured Thoughts
Total spilletid: 43:00

Yderligere information

  • Band/Kunstner: Havok
  • Album titel: Statues of Sisyphus
  • Karakter: Karakter: 4.5
  • Pladeselskab: ViciSolum Productions
  • Samarbejdspartner: ViciSolum Productions
  • Genre: Deathcore

Skriv en kommentar

Vær sikker på, at du indtaster al krævet information, markeret med en stjerne (*). HTML kode tillades ikke.