fbpx

Green Carnation - Leaves of Yesteryear

Green Carnation - Leaves of Yesteryear

Historien om Green Carnation går tilbage til 1990, hvor hovedmanden Terje Vik Schei (under navnet Tchort) startede bandet med rendyrket Dødsmetal. Siden har stilen varieret i takt med mange justeringer i line-uppet, og bandet har et par gange været opløst. Seneste genstart var i 2014, og med ”Leaves of Yesteryear” udsender nordmændene deres første nye musik i 14 år.
Ikke alt er dog nyt, for 2 af albummets 5 numre er gamle kendinge: Først er der en genindspilning af det 15 minutter lange “My Dark Reflections of Life and Death”, som først var at finde på albummet “Journey to the End of the Night”. Og så afrundes det hele med et cover af Black Sabbaths ”Solitude”, som er tro mod originalen, men med mere fylde understreger, hvor god denne ofte oversete perle er. Begge numre er kendetegnet ved at leve af styrken i deres melodier, så de vokser i styrke efter flere gennemlytninger.
Dette kendetegn har de 3 nye tracks også, for hverken musikken eller produktionen er optimeret efter hårdhed. I stedet bruges spilletiden til at variere intensitet og udtryk uden at forhaste sig. Titelnummeret er albummets højdepunkt; her passer alt ekstra godt sammen, og nummeret er blevet ved med at vokse på mig.
Men det positive indtryk gælder hele albummet, som jeg håber kan blive startskud til mere aktivitet fra Green Carnations side; bandet har stadig meget at byde på, og det ville være synd og skam, hvis vi skulle vente 14 år igen.

Tracklist:
1. Leaves of Yesteryear
2. Sentinels
3. My Dark Reflections of Life and Death
4. Hounds
5. Solitude
Samlet spilletid: 44:36

Yderligere information

Skriv en kommentar

Vær sikker på, at du indtaster al krævet information, markeret med en stjerne (*). HTML kode tillades ikke.