fbpx

Gargoyl - Gargoyl

Gargoyl - Gargoyl

Nye bands opstår ikke sjældent ved tilfældige møder. I tilfældet Gargoyl var det de to guitarister Dave Davidson og Luke Roberts, der var på turné og fandt ud af, at de havde fælles idéer. Resultatet blev Gargoyl, hvis line-up afrundes af James Knoerl (Trommer) og Brett Leier (Bas).
At Gargoyl har en anderledes tilgang til musikken end de fleste, hører man allerede i åbneren ”Truth of a Tyrant”: Nummeret er rent a capella med flot arrangeret flerstemmig sang. Disse vokaler er et ret centralt element på albummet, og anvendes i mange numre.
Rent musikalsk har man valgt at skabe kontraster til vokalerne, og det sker ved at gøre tingene mere eller mindre skæve. I flere numre er det som om, at man bevidst bremser musikken, så den ikke får et egentligt drive, men i stedet kun bevæger sig langsomt afsted. Men Gargoyl har endnu et trin i deres opbygning af kontraster, for i ”Electrical Sickness” og ”Waltz Dystopia” kører guitaren nærmest bare skæve skalaer i baggrunden. Det ødelægger enhver fremdrift, og er bare enormt irriterende at lytte til. I ”Ophidian” og ”Nightmare Conspiracy” er det tydeligt, at musikken gøres skæv med det ene formål at være skæv og skurrende. Der er intet spændende ved disse tiltag, og jeg står helt uforstående overfor, hvad meningen er.
Musik udmærker sig bl.a. ved, at der findes noget til enhver stemning – men jeg kan ikke komme i tanke om en stemning, hvor jeg har lyst til at høre det her. Det er irriterende uden at skabe et ønske om at høre mere.

Tracklist:
1. Truth of a Tyrant
2. Plastic Nothing
3. Cursed Generation
4. Electrical Sickness
5. Wraith
6. Ophidian
7. Nightmare Conspiracy
8. Waltz Dystopia
9. Ambivalent I
10. Acid Crown
11. Asphyxia
Samlet spilletid: 54:27

Yderligere information

  • Band/Kunstner: Gargoyl
  • Album titel: Gargoyl
  • Karakter: Karakter: 1.5
  • Pladeselskab: Season of Mist
  • Samarbejdspartner: Season of Mist
  • Genre: Experimental, Metal

Skriv en kommentar

Vær sikker på, at du indtaster al krævet information, markeret med en stjerne (*). HTML kode tillades ikke.