fbpx

Fuath – II

Fuath – II

Da Andy Marshall udsendte det første album under navnet Fuath, var det ment som en engangsforestilling, som skulle give afløb for de ideer, han ikke kunne bruge i sit andet projekt, Saor. Men der var åbenbart flere ideer, der skulle bearbejdes, så nu kommer album nummer 2, hvor Marshall står for alle elementer undtagen trommerne; de håndteres af Carlos Vivas.
Hvor Marshall primært bruger inspiration fra hjemlandet Scotland i forbindelse med Saor, er stilen her meget lig den, man fandt hos nordiske Black Metal bands i 1990’erne. Tempoet er til den friske side uden, at det på noget tidspunkt bliver ekstremt. Samtidig har numrene en enkelhed i opbygningen, der minder mig om Darkthrone – bare lidt mere struktureret. Og selv om produktionen på ingen måde kan betegnes som poleret, ligger den kvalitetsmæssigt klasser over nordmændenes.
Ellers spiller Marshall stilen meget efter bogen, og selv om det sker håndfast og sikkert, virker det ikke som om, at han søger at eksperimentere eller at udvide rammerne for den Sorte Metal. I stedet fremstår ”II” mere som en hyldest til den musik, der har inspireret ham igennem tiden. Resultatet er en ærlig og ligefrem omgang Black Metal, som præsenterer genren uden at gå til yderligheder. Det fungerer fint, og min eneste alvorlige anke er, at indholdet ikke helt formår at udfylde tidsrammen med spænding, især på de 3 numre, der passerer 9 minutters spilletid.

Tracklist:
1. Prophecies
2. The Pyre
3. Into the Forest of Shadows
4. Essence
5. Endless Winter
Samlet spilletid: 41:31

Yderligere information

  • Band/Kunstner: Fuath
  • Album titel: II
  • Karakter: Karakter: 4.0
  • Pladeselskab: Underground Activists
  • Samarbejdspartner: Season of Mist
  • Genre: Black Metal

Skriv en kommentar

Vær sikker på, at du indtaster al krævet information, markeret med en stjerne (*). HTML kode tillades ikke.