fbpx

Franklin Zoo - The Dandelion Child

Franklin Zoo - The Dandelion Child

Man må sige, at Franklin Zoo slår tingene stort op på deres tredje album: Det indeholder 6 numre, som tekstmæssigt og musikalsk udtrykker et tilsvarende antal processer relateret til forskellige trin i livet, som beskrevet af Søren Kierkegaard – hvis ikke det er seriøst, så ved jeg ikke, hvad der er!
Her kunne man frygte et opstyltet hovski-snovski album, men virkeligheden er heldigvis meget mere jordnær. "The Dandelion Child” indeholder Rock af den progressive slags; ikke progressiv opvisningsstil, men progressiv med mange forskellige udtryk. I sin grundsubstans er musikken nedtonet, så spilletiden bruges til at opbygge energi indefra. De skiftende udtryk sikrer, at der er udvikling i tingene, og det er kun få steder, jeg ønsker mig mere power. En af grundene hertil er vokalen, som står stærkt. Foruden at være meget varieret og udtryksfuld, minder den mig flere steder om Chris Cornell; både i de stille passager og når der en sjælden gang brøles igennem, som i ”The Abandoned”. At de supporterende kor også står flot, er kun med til at understrege det professionelle indtryk.
Hvis man foretrækker sin musik larmende og prangende, bør man gå udenom "The Dandelion Child”; her er der mange andre steder at søge underholdning. Men hvis man trives med afdæmpet musik, og har tålmodigheden til at få det hele med, bør man give albummet et lyt.

Tracklist:
1. The Dandelion Child
2. The Void
3. The Cynic
4. The Chameleon
5. The Fugitive
6. The Abandoned
Samlet spilletid: 55:03

Yderligere information

  • Band/Kunstner: Franklin Zoo
  • Album titel: The Dandelion Child
  • Karakter: Karakter: 4.0
  • Pladeselskab: Self-released
  • Samarbejdspartner: Prime Collective
  • Genre: Metal, Progressive

Skriv en kommentar

Vær sikker på, at du indtaster al krævet information, markeret med en stjerne (*). HTML kode tillades ikke.