fbpx

Fractal Universe - The Impassable Horizon

Fractal Universe - The Impassable Horizon

“The Impassable Horizon” er det tredje album fra franske Fractal Universe, og deres andet på Metal Blade Records. Det gennemgående tema er døden og menneskets forhold hertil, og arbejdet med at skrive materialet strakte sig over det meste af 2019, efterfulgt af et halvt års forberedelser, inden man gik i studiet.
I matematikken er fraktaler en gruppe af geometriske former, og nå man lytter til franskmændenes musik, er det ikke overraskende, at det er indenfor naturvidenskaben, at bandet har fundet inspiration til sit navn. Deres fortolkning af den progressive Metal bevæger sig på et meget højt teknisk niveau; alle 4 medlemmer er virkelig dygtige musikere! Derfor har de hele tiden det nødvendige overskud, der sikrer, at selv meget komplicerede passager præsteres uanstrengt - Især guitaristen Hugo Florimond imponerer her. Det samme gør Vince Wilquin; han brøler ondt, men synger også rent og kraftfuldt, hele tiden med masser af udtryk og variation. Til gengæld kunne jeg godt undvære mandens indlæg på saxofon; ikke fordi han spiller dårligt, men fordi instrumentet efter min mening ikke passer ind i sammenhængen.
Når teknikken betyder så meget, er der altid en risiko for, at det hele bliver klinisk og sterilt. Den fare undgår franskmændene elegant ved at give musikken mange forskellige udtryk igennem albummet: De spænder fra brølende Death Metal til helt stille passager, og derimellem er der blevet plads til udfordrende rytmer. Disse er meget som genren foreskriver, til gengæld er produktionen helt i top. Samlet giver det et album, som repræsenterer den progressive Metal på glimrende vis.

Tracklist:
1. Autopoiesis
2. A Clockwork Expectation
3. Interfering Spherical Scenes
4. Symmetrical Masquerade
5. Falls of the Earth
6. Withering Snowdrops
7. Black Sails of Melancholia
8. A Cosmological Arch
9. Epitaph
10. Godless Machinists
11. Flashes of Potentialities (acoustic)
12. A Clockwork Expectation (radio edit)
Samlet spilletid: 57:29

Yderligere information

Skriv en kommentar

Vær sikker på, at du indtaster al krævet information, markeret med en stjerne (*). HTML kode tillades ikke.