fbpx

Forstenet - Ephemeros: Virvar

Forstenet - Ephemeros: Virvar

Forstenet blev dannet sidste år, og er allerede klar med deres første album. De fem medlemmer spiller Progressiv Rock og Metal, som på forhånd stikker ud fra mængden ved at have bastrombone blandt instrumenterne og numre udstyret med danske tekster.

Musikken er generelt lidt nedtonet, men markerer sig positivt med udmærkede melodier i ”Afmagtskvad” og”Intet Bliver”, ligesom der demonstreres en finbredde på det rytmiske plan. Brugen af orgel giver musikken et old school præg, mens føromtalte trombone mest er et kuriosum, og samlet set klarer musikken sig fint uden at imponere.

Men; for der er et men – ikke et lille og ubetydeligt et, men et kæmpestort og ofte altødelæggende et, nemlig vokalen. Den optræder i to udgaver, hvor den første bevæger sig i højt toneleje og har fraseringer der minder om Matthew Bellamy fra Muse. Hvor denne udgave er okay trods lidt skaberi, forholder det sig helt anderledes med den anden variant.

Her vrænger sangeren på en vildt irriterende og skabet måde, der havde passet fint ind i hippietidens musikalske univers. Det er en vokal man enten elsker eller hader, og jeg ligger altså i den sidste kategori – For mig er den ikke bare malplaceret, men også virkelig træls at lytte til!

I sidste ende er det også nok til at trække hele oplevelsen ned, for vokalen overskygger de positive elementer, der findes i musikken; derfor bliver det til lav karakter til Forstenet.

 

Tracklist:

 1. Ephemeros
 2. Afmagtskvad
 3. Intet Bliver (single)
 4. Falske Vår
 5. Udryddelsesønsket
 6. Dissonans I
 7. Dissonans II
 8. Skønhed Blandt Kolossale Masser Af Grå (single)
 9. Urskov
 10. Virvar
 11. For Sent (Bonus track)

Samlet spilletid: 55:12

Yderligere information

 • Band/Kunstner: Forstenet
 • Album titel: Ephemeros: Virvar
 • Karakter: Karakter: 2.0

Skriv en kommentar

Vær sikker på, at du indtaster al krævet information, markeret med en stjerne (*). HTML kode tillades ikke.