fbpx

Fleshgod Apocalypse - King Fremhævet

Fleshgod Apocalypse - King

Selv om de kun har udgivet 3 albums, har Fleshgod Apocalypse placeret sig som en markant størrelse inden for den Symfoniske Metal; en position som skal befæstes med det nyeste udspil, ”King”. Bandet brugte hele 9 måneder på sangskrivning og arrangementer, og det er ikke svært at tro; der er vanvittigt mange detaljer at holde styr på i løbet af den lille time, albummet varer. Ved siden af traditionel Dødsmetal med alt hvad dertil hører af skarpe riffs og både rene og brølende vokaler, indeholder numrene store orkestreringer med både symfoniorkester og kor.

De symfoniske elementer er store og voldsomme, og indeholder noget af det truende, man finder hos Wagner og Mahler. Det bliver ikke mindre, når musikken suppleres med store kor, som det sker i den Carmina Burana-inspirerede intro ”Marche Royale” og ”A Million Deaths”. I ”Paramour (Die Leidenschaft Bringt Leiden)” rundes den klassiske side af med ren Opera.

Igennem hele albummet imponeres jeg af, hvor gennemført det hele er: Når de spiller Død, giver Fleshgod Apocalypse den virkelig gas, og når der står klassisk på menuen, mener de KLASSISK - her er den kolossale størrelse alene nok til at gøre indtryk. Desværre kommer jeg ikke længere ind i begivenhederne, for når det kommer til stykket er det bare ikke særlig interessant. Set i forhold til det store arbejde der ligger bag, får Fleshgod Apocalypse ikke nok ud af anstrengelserne – desværre.

Tracklist:
1. Marche Royale
2. In Aeternum
3. Healing Through War
4. The Fool
5. Cold As Perfection
6. Mitra
7. Paramour (Die Leidenschaft Bringt Leiden)
8. And The Vulture Beholds
9. Gravity
10. A Million Deaths
11. Syphilis
12. King
Samlet spilletid: 57:25

 

Yderligere information

Skriv en kommentar

Vær sikker på, at du indtaster al krævet information, markeret med en stjerne (*). HTML kode tillades ikke.