fbpx

Exumer - Fire & Damnation

Exumer - Fire & Damnation

På mange måder minder Exumer mig om vore hjemlige Thrash-helte Artillery: Efter at have markeret sig på den hjemlige tyske scene midt i 1980´erne med de to albums ”Possessed by Fire” og ”Rising from the Sea”, gik bandet i opløsning i 1990. Stilheden kom til at vare i 18 år, inden Exumer blev genstartet, og nu er bandet endelig klar med det 3. udspil i fuld længde. Lighederne med Artillery begrænser sig ikke til det historiske, for også på det musikalske plan er der fælles træk: Stilen er Thrash af den klassiske slags, og det indebærer selvfølgelig et møde med de elementer, der knytter sig hertil – her er der ingen større overraskelser at finde.
Det er der til gengæld når vi snakker kvalitet, for niveauet på ”Fire & Damnation” er noget højere, end jeg havde ventet; faktisk er det rigtig fedt at lægge øre til albummets 10 numre. De klassiske riffs og energiske duga-rytmer lyder dugfriske, så hvor stilen peger tilbage i tiden, er fremførelsen helt up to date: Der mangler aldrig energi, og batterierne er ladet op til max power. Det hele leveres med tilbagelænet overblik, så der er overskud til lækre guitarsoli og tilsvarende tromme-fills, der lige hæver niveauet en til to tænder over hovedparten af de nye repræsentanter for genren. Frem for alt lyser spillelysten ud af de 5 medlemmer, som virkelig brænder for opgaven.
Der er mange gendannelser, som virker halvhjertede og uheldige – derfor er det vigtigt at lægge mærke til den kategori, hvor kunstnerne virkelig har noget at byde på. Den gruppe tilhører Exumer, og jeg kan kun opfordre alle Thrashfans til at lytte til albummet – I bliver ikke skuffede!!

Tracklist:
01. Fire & Damnation
02. Vermin Of The Sky
03. The Weakest Limb
04. New Morality
05. Waking The Fire
06. Fallen Saint
07. Crushing Point
08. Devil Chaser
09. I Dare You
10. Tribal Furies
11. Destructive Solution (bonus livetrack)
12. A Mortal In Black (bonus livetrack)
13. Xiron Darkstar (bonus livetrack)

Samlet spilletid: 43:38

 

Yderligere information

Skriv en kommentar

Vær sikker på, at du indtaster al krævet information, markeret med en stjerne (*). HTML kode tillades ikke.