fbpx

Feather Mountain - Nidus

Feather Mountain - Nidus

Da Feather Mountain startede i 2017, var besætningen bas, trommer og vokal, så det var først da to guitarister sluttede sig til bandet året efter, at det nuværende line-up var på plads. Næste skridt var at skrive materiale og gå i studiet, og nu er bandet klar med deres albumdebut, som de kalder ”Nidus”.

Her kaster de fem medlemmer sig ud i Progressiv Rock med masser af overskud og fine indslag. Genren er ofte kendetegnet ved at indeholde mange detaljer, og det gælder også for Feather Mountain: Bag vokalen optræder musikken ofte sammensat af mange små dele; det være sig anslag på strengene eller hurtige skift på trommerne. Resultatet er et bagtæppe i konstant bevægelse, næsten som noget levende. Især i ”In Passing” og “Rupture” passer dette glimrende til vokalen, men også i de andre tracks hænger tingene godt sammen. Der bygges udmærket op til forskellige klimaks, ligesom der ind imellem slås over i lidt mere kontakte toner.

Feather Mountain skriver selv, at de ”Ikke er bange for at lyde hverken for bløde eller for hårde” – her kunne jeg godt tænke mig mere af det sidste, for albummet er til den bløde side, hvilket forstærkes af produktionen. Det gør også, at et par numre trækkes lidt længere end indholdet berettiger til. Men ”Nidus” indeholder mange gode takter, og er absolut en vellykket debut – så vellykket, at jeg gerne hører mere fra bandet.

Tracklist:
1. Nidus
2. Guilt of the Absent pt. 1
3. Guilt of the Absent pt. 2
4. In Passing
5. Rupture
6. Chasm
7. Balance Act
Samlet spilletid: 42:22

 

Yderligere information

Skriv en kommentar

Vær sikker på, at du indtaster al krævet information, markeret med en stjerne (*). HTML kode tillades ikke.