fbpx

Eternal Flight – Retrofuture

Eternal Flight – Retrofuture

”Retrofuture” er mit første møde med franske Eternal Flight, selv om bandet har været aktivt siden 2001, og albummet er deres fjerde. Der er gået seks år siden seneste livstegn; en tid, som er brugt på at udskifte tre femtedele af besætningen.

Efter en kort instrumental intro sættes der en tyk streg under, at franskmændene bevæger sig på Power Metal scenen: ”Poison” rider på genrens typiske guitarriffs, som suppleres med poppede omkvæd. Disse leverer sangeren Gérard Fois med eftertryk, godt hjulpet på vej af high pitch power hvin. Eller med andre ord: En helt traditionel udgave af stilen.

På det punkt ligner de enkelte dele af albummet hinanden ret meget, så det er i detaljerne, man skal finde forskellene. Her er det tunge og lidt truende ”Machine God” blandt de bedste numre.

Desværre er der ikke mange tilsvarende tracks, for det kniber for Eternal Flight at strikke helstøbte numre sammen. Når guitarerne er skarpe som i ”Sinner”, trækkes det hele ned af et fladt omkvæd. På samme måde fungerer den flotte start på ”Routine Of Darkness” rigtig godt med sin smukke klavermelodi, men når resten af bandet sætter ind, drukner det hele i banaliteter.

Albummet er annonceret som Progressiv Power Metal, men en smule afvigelser fra fasttømrede opskrifter kan slet ikke retfærdiggøre Prog skiltet. Da den resterende Power Metal oveni købet er temmelig kedelig, ender mødet med Eternal Flight som en skuffelse.

Tracklist:
1. Ante-dote
2. Poison
3. The Journey
4. Retrofuture
5. Nightmare King II
6. Machine God
7. Routine Of Darkness
8. Sinner
9. Danger Calling
10. Succubus
11. Labyrinth
12. Pandora's Box
13. Angels Of Violence
Samlet spilletid: 60:08

Yderligere information

Skriv en kommentar

Vær sikker på, at du indtaster al krævet information, markeret med en stjerne (*). HTML kode tillades ikke.