fbpx

Entombed A.D. – Back To The Front Fremhævet

Entombed A.D. – Back To The Front

Jeg ved godt, at når jeg kaster mig ud i en anmeldelse af et kultband som Entombed, risikerer jeg at stikke hånden ind i en hvepserede – for mange mennesker er svenskerne bare toppen, BASTA! Risikoen bliver ikke mindre når man tænker på, at de to gang jeg har oplevet dem live, var jeg langt fra imponeret, men meget forundret over forsangeren Lars-Göran Petrovs grad af beruselse. Han er også i front på det nye udspil, hvor tilføjelse af ”A.D.” i bandnavnet skyldes intern uenighed om rettigheder.

Om disse har inspireret til det tekstmæssige tema på "Back To The Front” ved jeg ikke, men som titlerne indikerer, drejer det sig om krig og andre konflikter. Hertil passer musikken godt, for det er Death Metal med masser af duga-rytmer, der understøtter teksterne. Hertil leverer Petrov en udmærket brølende vokal, som både har power og er nem at forstå – noget af en sjældenhed for genren. Det hele topper i ”Eternal Woe”, som er det mest gennemførte nummer med guitarer, som på én gang er seje og melodiske. Det følges tæt af det sejtrækkende ”Digitus Medius”, men så er der ikke flere egentlige highlights. De resterende numre ligger på et udmærket niveau, men i min optik er der lang vej til at retfærdiggøre det hype, der stadig hænger ved Entombed (det er her, jeg kan mærke hvepsene …)

Summa summarum er ”Back To The Front” det bedste, jeg har hørt fra Entombed, men den udtalelse kommer på en billig baggrund, så forvent ikke at finde skiven på min top 10 liste for i år.

Tracklist:
01. Kill To Live
02. Bedlam Strike
03. The Underminer
04. Second To None
05. Allegiance
06. Waiting For Death
07. Eternal Woe
08. Digitus Medius
09. Vulture And The Traitor
10. Pandemic Rage
11. Soldier Of No Fortune
Samlet spilletid: 51:09

 

Yderligere information

  • Band/Kunstner: Entombed A.D.
  • Album titel: Back To The Front
  • Karakter: Karakter: 3.5
  • Pladeselskab: Century Media Records
  • Samarbejdspartner: Century Media Records
  • Genre: Death Metal

Skriv en kommentar

Vær sikker på, at du indtaster al krævet information, markeret med en stjerne (*). HTML kode tillades ikke.