fbpx

Empty Yard Experiment – Kallisti

Empty Yard Experiment – Kallisti

Empty Yard Experiment, eller EYE som bandet også går under, er intet mindre end et progressivt rock band basseret i Dubai. Dannet i 2006, udgav bandet i 2011 deres første EP, og er nu parat med deres fuldlængde debut Kallisti. Genremæssigt bevæger vi os i et terræn hvor navne som Tool, Anathema og King Crimson står som åbenlyse inspirationskilder. Det er navne man skal passe på med at klistre på som inspirationskilder, og det skal naturligvis også tages med forbehold i denne sammenhæng.

Kallisti er en plade fuld af mange spændende elementer og kompositioner. Her bliver spillet på samtlige tangenter, lige fra hårdtslående guitar til melodiøst klaver – og det lyder godt. Numrene er spændende, flot konstrueret og langt hen ad vejen en succes. Omkring hvert andet nummer er en instrumental optakt til det efterfølgende, hvorved der samlet set er 14 numre på albummet. Under normale omstændigheder ville jeg sandsynligvis brokke mig over vægten af optaktsnumre vs. reelle numre, men EYE får det til at fungere. Mellemstykkerne er for det meste meget stemningsfyldte, smukke og dragende, med undtagelse af ”Red”, ”Blue” og ”Green”. Disse virker reelt overflødige. ”Sunyata” er den første af de velfungerende stykker og samtidig nummeret der starter Kallisti. Primært bestående af melodiske klaverstykker akkompagneret af ildevarslende strygere, bygger nummeret op til ”Greenflash”, hvor de progede/alternative guitar elementer bliver serveret. Størstedelen af numrene er værd at fremhæve, men det er som helhed Kallisti må anbefales. EYE har skabt et spændende univers hvor der både brages igennem på guitar, som f.eks. på førnævnte ”Greenflash” eller ”The Call”, og samtidig et univers hvor de stille, følsomme og smukke kompositioner har frit spil som på ”Untitled”.

Om end det lyder som om Kallisti stryger direkte ind med max point, lykkes det ikke 100 % for bandet. Enkelte småting her og der har en uinspirerende klang, og det noteres ufatteligt hurtigt, når man sidder med et album af så god karakter. Der er ikke så meget nyt i bandets sound. Guitaren er lidt grødet distorted, men ellers er det meste hørt før. EYE formår bare i høj grad at skrive nogle virkelig flotte og stemningsfyldte kompositioner. EYE og Kallisti er kommet listende ind fra højre, ud af ingenting, med en plade der spiller på rigtig flotte prog og alternative toner. Det er absolut anbefalelsesværdigt at give dette album et lyt – og en god rum spilletid, så det fulde univers kan åbne sig. 5 ud af 6.

Tracklist:
1.Sunyata
2.Greenflash
3.Red
4.The Blue Eyes Of A Dog
5.There Will Never Be
6.Entropy
7.Blue
8.Anomie
9.Lost In A Void That I Know Far Too Well
10.Untitled
11.Sama
12.God Has His Reasons
13.Green
14.The Call


Yderligere information

  • Band/Kunstner: Empty Yard Experiment
  • Album titel: Kallisti
  • Karakter: Karakter: 5.0
  • Pladeselskab: Egen udgivelse
  • Genre: Metal, Progressive, Alternativ

Skriv en kommentar

Vær sikker på, at du indtaster al krævet information, markeret med en stjerne (*). HTML kode tillades ikke.