fbpx

Dying Gorgeous Lies - First World Breakdown

Dying Gorgeous Lies - First World Breakdown

Blandt genrens fans er kvinder for længst accepteret, men nogle pladeselskaber synes alligevel, at det at have kvindelige forsangere skal fremhæves og gøres til noget specielt. Således også Massacre Records, som gør et stort nummer ud af, at Lisa Minet er i front for Dying Gorgeous Lies. Samtidig er det også vigtigt for dem at distancere hende fra f.eks. Angela Gossow, og det er også rigtigt – Minet har ikke nær så ekstrem en vokal som den tidligere Arch Enemy sangerinde, eller hendes afløser, Alissa White-Gluz. Men hun brøler fint, og lyder rimelig grum hele vejen igennem.

Også på det musikalske område er en sammenligning med Arch Enemy passende, for Dying Gorgeous Lies spiller en tilsvarende melodisk Death Metal, dog med lidt Thrash blandet i. Der er generelt udmærket knald på drengen, ligesom tempoet er pænt højt. Det giver et udmærket energiniveau, som begrænses en smule af produktionen, der godt kunne have været lidt skarpere.

I nummeret ”Schein” er der gæstevokal af Nord fra bandet Hämatom; han bringer det tyske sprog på banen, dog uden at det giver ret meget nyt. Men det giver afveksling, og det er godt, for numrene er ofte skruet sammen af de samme elementer. De fungerer fint når man lytter til nogle få stykker i træk, men når man lytter albummet igennem fra ende til anden, bliver det en smule ensformigt. Derfor pynter det også med det meget stærke slutnummer ”United”, hvor den svære kunst at kombinere skarp Metal med sing-along omkvæd lykkes uden at kompromittere enkeltdelene. Det afrunder et album som generelt er udmærket, men hvor det er enkelte highlights, der hæver helheden op over middel.

Tracklist:
1. First World Breakdown
2. Rise Again (Album Version)
3. Wipe Out Yourselves
4. Suppressing Fire
5. Join My Hate (Album Version)
6. Schein (Feat. Nord)
7. Riot.Call
8. Jay (Feat. Markus A. Giestl)
9. No. 759
10. United
Samlet spilletid: 43:10

 

Yderligere information

Skriv en kommentar

Vær sikker på, at du indtaster al krævet information, markeret med en stjerne (*). HTML kode tillades ikke.