fbpx

Dirt Forge - Soothsayer Fremhævet

Dirt Forge - Soothsayer

Hvis folk nævner Sludge, Doom eller Stoner i nærheden af mig, så bliver jeg helt blød i knæene, og når der står i Dirt Forges beskrivelse at de er inspirerede af bands såsom Crowbar og High On Fire, så bliver forventningerne sat højt. Bandet udsendte deres EP Ratcatchers tilbage i 2016, og de er nu klar med deres debutalbum Soothsayer. Albummet er produceret af Chris FIelding som også er kendt for at have produceret bands såsom Napalm Death, Conan og Electric Wizard.

Albummet starter med Rust & Copper, som fungerer ganske fint som åbningsnummer. Tungt og lige til. Den onde vokal som fylder nummeret fungerer også ganske udmærket, specielt i begyndelsen af nummeret bliver det lidt guitar, som spiller for sig selv, hvilket jeg synes fungerede rigtigt godt og det vender også tilbage imod slutningen af nummeret. Godkendt åbningsnummer. Fortress Burning er nummeret som skriger Black Sabbath worship og her begynder hovedet langsomt at nikke frem og tilbage i takt med musikken. Tankerne flyver også henad noget som Black Tusk kunne finde på at lave, men Dirt Forge formår at lave det om til deres eget, og det står som det fedeste nummer på pladen for mit vedkommende, og da forsanger Alexander Kolby skriger "weakest go down" giver sangen lige et ekstra spark i løgene. Tredje nummer på albummet er Bring Me Good Noose, som også er otte minutter rent Sludge. Nummeret er fint nok, men ikke mere end det. Jeg følte halvvejs inde i nummeret, at det blev lidt kedeligt og intetsigende. Nummeret efter det er dog en helt anden sag. Intet Tabt, Intet Hændt er halvandet minuts ren beskidt Punk med undertoner af Sludge som bobler nedenunder. Fedt!
Stone sætter tempoet en smule op, og lydbilledet bliver massivt. Lidt af en Entombed vibe på nummeret, men jeg føler at det falder en smule til jorden på nogle tidspunkter, og variationen er ikke så stor, så det bliver en smule halv kedeligt.

Dirt Forge har leveret et godt Sludge/Stoner album. Der var desværre nogle halvkedelige øjeblikke, men heldigvis overskygger de ikke de gode øjeblikke. Jeg var tilfreds, men alligevel blev jeg efterladt med den følelse af at der manglede en smule, men et godt album det var det.

1. Rust & Copper
2. Fortress Burning
3. Bring Me Good Noose
4. Intet Tabt, Intet Hændt
5. Stone
6. Soothsayer I: The Blind
7. Soothsayer II: Die Waiting
8. Soothsayer III: For Our End

 

Yderligere information

  • Band/Kunstner: Dirt Forge
  • Album titel: Soothsayer
  • Karakter: Karakter: 4.0
  • Genre: Sludge Metal

Skriv en kommentar

Vær sikker på, at du indtaster al krævet information, markeret med en stjerne (*). HTML kode tillades ikke.