fbpx

Dimmu Borgir - Eonian Fremhævet

Dimmu Borgir - Eonian

Siden starten i 1993 har Dimmu Borgir markeret sig indenfor den symfoniske gren af Black Metal, og samtidig formået at skille vandene; deres fans har jublet, mens deres fremtoning og kommercielle succes har bragt dem i modvind andre steder. Selv om bandet er skrumpet til et kerne bestående af sangeren Shagrath samt de to guitarister Silenoz og Galder, markerer de indtoget i sølvbryllupsalderen med albummet ”Eonian”.

Det kommer 8 år efter ”Abrahadabra”, og selv om der i perioden har været tavshed fra nordmændene, er det tydeligt, at de ikke har siddet med hænderne i skødet. De symfoniske elementer, som repræsenteres af orkester og det norske Schola Cantrum kor, er denne gang placeret i arrangementer, som er større end vanligt fra bandet - Det siger ikke så lidt, for her har de aldrig været fedtede. Resultatet er, at albummet må regnes blandt nordmændenes mest omfattende, men medaljen har en bagside: Selv om de egentlige Metal-elementer har fint med power, har de svært ved at gøre sig gældende; ofte bliver de simpelthen overskygget af det symfoniske.

Dimmu Borgir forsøger sig også med mindre pompøse ting, men de enkle, og alligevel dominerende klavermelodier i f.eks. ”ÆTheric” lyder mest af alt som Cradle of Filth, ikke mindst fordi Shagrath her raller i samme stil som Dani Filth. Så fungerer det noget bedre i ”Council of Wolves and Snakes”, hvor indiansk inspirerede toner giver nummeret et særligt præg.

Som nævnt er det tydeligt, at der ligger et kæmpearbejde bag dette album, de mange elementer og storslåede arrangementer er virkelig flot sat op. Desværre udmøntes det ikke i tilsvarende oplevelser, for ”Eonian” har for meget vægt lagt på det symfoniske til, at det for alvor rykker.

Tracklist:
1 The Unveiling
2 Interdimensional Summit
3 ÆTheric
4 Council of Wolves and Snakes
5 The Empyrean Phoenix
6 Lightbringer
7 I Am Sovereign
8 Archaic Correspondence
9 Alpha Aeon Omega
10 Rite of Passage
Samlet spilletid: 54:19

Yderligere information

  • Band/Kunstner: Dimmu Borgir
  • Album titel: Eonian
  • Karakter: Karakter: 3.5
  • Pladeselskab: Nuclear Blast Records
  • Samarbejdspartner: Nuclear Blast Records
  • Genre: Black Metal, Symphonic

Skriv en kommentar

Vær sikker på, at du indtaster al krævet information, markeret med en stjerne (*). HTML kode tillades ikke.