fbpx

Demon Head - Viscera

Demon Head - Viscera

Mit første møde med Demon Head ligger næsten eksakt to år tilbage; det var i forbindelse med albummet ”Hellfire Ocean Void”, som ikke faldt i min smag. Men den faldt i andres, for i forbindelse med bandets fjerde album har de skiftet selskab til Metal Blade Records.
Stilmæssigt er der også sket noget hos bandet, for denne gang kan jeg meget bedre relatere mig til deres egen betegnelse Diabolic Rock, for numrene har noget dystert over sig. Det starter med vokalen, som minder mig om King Diamonds ditto; vel at mærke ikke når han befinder sig i de øverste oktaver, men synger mere højtideligt og lidt affekteret. Det er ingen åbenbaring i skønsang, så vokalen scorer sine point på udtrykket, der udstråler fortvivlelse og lidelse.
Her stemmer musikken i, for den følger en opbygning, hvor der lægges mere vægt på helheder end riffs og hooks. Det illustreres fint i det instrumentale ”A long Groaning Descent” og brugen af kirkeorgel i et par af de senere numre. Samlet set hænger tingene bedre sammen denne gang, og albummet virker mere helstøbt end forgængeren. Alligevel lykkes det kun i begrænset omfang at overbevise mig, for albummet afsætter kun et meget lille aftryk når de sidste toner klinger ud. Men det er et skridt i den rigtige retning, så måske næste gang?

Tracklist:
1. Tooth and Nail
2. The Feline Smile
3. Arrows
4. Magical Death
5. The Lupine Choir
6. A long Groaning Descent
7. In Adamantine Chains
8. Black Torches
9. Wreath
10. The Triumphal Chariot of Antimony
Samlet spilletid: 36:23

Yderligere information

Skriv en kommentar

Vær sikker på, at du indtaster al krævet information, markeret med en stjerne (*). HTML kode tillades ikke.