fbpx

Deadthrone - Premonitions

Deadthrone - Premonitions

Mange pladeselskaber opretter nye underselskaber når de begynder at signe kunstnere, som stilmæssigt afviger fra selskabets kerneforretning. Et sådant selskab er Arising Empire, hvor Nuclear Blast Records placerer deres kunstnere indenfor genrer som Hardcore og Metalcore. Et af de nyeste skud på stammen er Deadthrone fra Manchester i England, som med ”Premonitions” udsender deres første fuldlængde.

Her kaster de fire englændere sig ud i en omgang moderne Metalcore, som er copy/pastet direkte fra genrens grundbog: Ren og klar vokal, der battler med et brølende modstykke og en musikalsk side, hvor kampen står mellem ret skarp Metal og melodiske elementer. På papiret en udmærket basis for et varieret og spændende album, som i praksis slet ikke bliver omsat.

Problemet er, at numrene præges af klichéer, som ikke suppleres med ret mange selvstændige ideer. Samtidig optræder den monotont brølende udgave af vokalen ofte sammen med poppede melodistumper, som udvander hårdheden. Resultatet er, at de hårde elementer kommer til at fremstå som et alt for lille figenblad, der slet ikke kan dække musikkens polerede sider. Derved kommer den rene vokal til at dominere og give numrene et langt mere poppet udtryk end tilsigtet.

Ud over den udmærkede produktion er der derfor ikke så mange elementer, der havner på plussiden; ”Premonitions” er et helt igennem uinteressant udspil, som ikke flytter noget som helst i Metalcore genren.

Tracklist:
1. Feel
2. Runaway
3. Revival
4. Time Won't Wait
5. Wide Awake
6. Believe
7. Hearts In Our Hands
8. Stand Your Ground
9. Respite
10. Soothsayer
11. Beacons
12. Seven Years
Samlet spilletid: 44:03

Yderligere information

Skriv en kommentar

Vær sikker på, at du indtaster al krævet information, markeret med en stjerne (*). HTML kode tillades ikke.