fbpx

Dead Space Chamber Music - The Black Hours

Dead Space Chamber Music - The Black Hours

Dead Space Chamber Music stammer fra Bristol i England, hvor bandet har specialiseret sig i at genfortolke materiale, som stammer tilbage fra middelalderen og renæssancen. ”The Black Hours”, som er bandets andet album, er indspillet i tidsrummet mellem slutningen af 2019 og midten af 2021.
De 7 numre falder i 2 hovedkategorier, som er meget forskellige: I den første kategori ligger de 3 egentlige Folk-numre; hvorvidt de er baseret på gammelt/traditionelt materiale, tør jeg ikke sige. Numrene er ret stille og uden ret meget rytmisk fundament, men opbygger fine stemninger via cello og kvindevokal. De fremstår som sarte, men udmærkede repræsentanter for genren.
Og så er der de øvrige 4 numre, hvor jeg er udfordret, når jeg skal sætte et genremærke på dem; af mangel på bedre har jeg valgt ”Avantgarde”. Trods ret lang spilletid for numrene, er der begrænset indhold af musik. I stedet er der nærmere tale om collager, hvor forskellige lyde optræder i lydbilledet; nogle er elektroniske, andre er frembragt på akustiske instrumenter og andre igen er skabt af menneskestemmer. Fælles for dem er, at de ikke fører nogen vegne hen; jeg sidder som lytter og undrer mig over meningen med det hele – Det er hverken spændende eller smukt, bare mærkeligt – Og det er ikke nok til en anbefaling herfra!

Tracklist:
I. Liement Me Deport
II. II. Bryd One Brere (Bird on a Briar)
III. III. Ion I
IV. IV. Mari Lwyd / Morfa’r Frenhines (Grey Mare / Queen’s Marsh)
V. V. Ion II
VI. VI. The Pit / Dissolved in Ashes
VII. VII. Douce Colombe Jolie
Samlet spilletid: 42:52

 

Yderligere information

  • Band/Kunstner: Dead Space Chamber Music
  • Album titel: The Black Hours
  • Karakter: Karakter: 2.0
  • Pladeselskab: Self Release
  • Samarbejdspartner: Qabar PR
  • Genre: Avantgarde

Skriv en kommentar

Vær sikker på, at du indtaster al krævet information, markeret med en stjerne (*). HTML kode tillades ikke.