fbpx

Cynic - Ascension Codes

Cynic - Ascension Codes

Historien om Cynic er en fortælling om usædvanligt mange konflikter, opløsning og gendannelse, musikalske omrokeringer og tab. Det sidste ramte bandet ekstra hårdt sidste år, da både bassisten Sean Malone og den tidligere trommeslager Sean Reinert døde alt for unge – ikke den bedste baggrund for arbejdet med bandets fjerde album, ”Ascension Codes”.
Her ser tracklisten umiddelbart meget fyldig ud – hele 18 numre virker overvældende. Virkeligheden er lidt anderledes, for halvdelen af dem er korte mellemspil af omkring 30 sekunders varighed – de fungerer nærmest bare som pausemusik mellem de ”rigtige” numre. Disse er vanen tro til den bløde og ufarlige side præget af keyboard klangflader og med vokaler, der er trukket så langt tilbage, at man kunne ledes til at tro, at albummet er instrumentalt. Samtidig er guitaren også tæmmet, så den ikke bliver anmassende eller aggressiv.
Det lyder ikke umiddelbart som opskriften på et spændende album, og det er da også i detaljerne, at ”Ascension Codes” scorer point. Det interessante ved numrene ligger nemlig i de mange fine detaljer, de er udstyret med. Her er det især brugen af slagtøj, der genererer interesse, men også de øvrige instrumenter følger godt med. Desværre er fordelingen af spænding ret ujævn, så albummet opleves som ret stillestående i perioder. Men når det kører, fungerer det denne gang fint for Cynic.

Tracklist:
1. Mu-54*
2. The Winged Ones
3. A'-va432
4. Elements and their Inhabitants
5. Ha-144
6. Mythical Serpents
7. Sha48*
8. 6th Dimensional Archetype
9. DNA Activation Template
10. Shar-216
11. Architects of Consciousness
12. DA'z-a86.4
13. Aurora
14. DU-*61.714285
15. In a Multiverse Where Atoms Sing
16. A'jha108
17. Diamond Light Body
18. Ec-ka72
Samlet spilletid: 49:09

Yderligere information

  • Band/Kunstner: Cynic
  • Album titel: Ascension Codes
  • Karakter: Karakter: 4.0
  • Pladeselskab: Season of Mist
  • Samarbejdspartner: Season of Mist
  • Genre: Metal, Progressive

Skriv en kommentar

Vær sikker på, at du indtaster al krævet information, markeret med en stjerne (*). HTML kode tillades ikke.