fbpx

Cradle Of Filth - Cryptoriana:The Seductiveness Of Decay Fremhævet

Cradle Of Filth - Cryptoriana:The Seductiveness Of Decay

Fra at være et af de navne, hvis udgivelser var et must-hear, har stærkt svingende kvalitet i bandets udgivelser gjort, at jeg i de senere år ikke har fulgt så meget med i Cradle of Filth’ gøren og laden. Nu har veteranerne så udgivet deres fjortende (!) studiealbum, ”Cryptoriana:The Seductiveness Of Decay”. Meget passende til bandets Goth/Black image er titlen et nik til Victoriatidens fascination for døden og det overnaturlige.
På albummets første halvdel spiller englænderne helt som vi kender dem: Der er energisk Metal tilsat stort anlagte symfoniske afsnit med masser af kirkegårdsstemning, og så skriger og hyler frontmanden Dani Filth så voldsomt, at man uvilkårligt checker, om det er lykkedes for ham at tilkalde samtlige ulve i Jylland uden for stuevinduet. Stilmæssigt er der således ingen nyheder, men numrene er generelt ret gode, og bandet virker veloplagt.

I titelnummeret kommer der pludselig noget nyt på tapetet, idet der løbende dukker nogle ret Iron Maiden-agtige double lead guitarer op; de passer fint ind i helheden og markerer et frisk pust af noget nyt. Mere af det samme høres i ”You Will Know The Lion By His Claw”, hvor det også markerer sig positivt.

På de seneste albums har Cradle Of Filth haft svært ved at levere andet end variationer over et ret slidt tema, men denne gang går det bedre: De nævnte elementer og det generelt udmærkede kvalitetsniveau efterlader mig med et begrundet håb om, at den gode Mr Filth endelig har fået spillet de mange ret nye medlemmer ordentligt sammen.

Tracklist:
1. Exquisite Torments Await
2. Heartbreak And Seance
3. Achingly Beautiful
4. Wester Vespertine
5. The Seductiveness Of Decay
6. Vengeful Spirit
7. You Will Know The Lion By His Claw
8. Death And The Maiden
Samlet spilletid: 65:30

 

Yderligere information

Skriv en kommentar

Vær sikker på, at du indtaster al krævet information, markeret med en stjerne (*). HTML kode tillades ikke.