fbpx

Corpus Mortale - FleshCraft Fremhævet

Corpus Mortale - FleshCraft

Corpus Mortale er velsagtens at betegne som en af the golden oldies indenfor dansk death metal. Med en historie der strækker sig tilbage til midt-halvfemserne har bandet holdt fanen nogenlunde højt og leveret, ikke mange, men solide death metal skiver. Denne nye, der har været små seks år undervejs, er bandets kun tredje officielle fuldlængde, og den har fået navnet ”FleshCraft”.
Personligt har jeg aldrig været superstor fan af Corpus Mortale. Deres musik har simpelthen ikke sagt mig nok. Jeg synes dog bestemt, at forgængeren ”A New Species of Deviant” var et godt stykke håndværk, men den røg desværre alt for hurtigt i gemmerne. Nu har ”liget” så begået denne her nye plade, og jeg må blankt erkende, at jeg knapt kan huske hvornår jeg sidst har rådyrket en dansk death metal skive så meget som denne her! Den korte intro sætter løjerne i gang og skaber et rigtig godt udgangspunkt for de resterende ni tracks, der alle som en, på en gang er catchy, varierede og brutale. Om det enten er den halv-rockede ”Love Lies Bleeding”, den aggressive ”Feasting Upon Souls” eller blot den overfede og ”lidt-af-det-hele-agtige ”The Unwashed Hordes”, så lover jeg, at der er garanti for death-guf!
De lyriske temaer er undfanget i frontmand Martin Rosendahls hjerne og omhandler de elementære discipliner: Død, mord og voldtægt. Rosendahls growl er i øvrigt rigtig fedt og gustent, om end det ikke varieres synderligt meget. Det er fedt, og det virker! (Både lyrik og growl)
Den instrumentale afdeling i Corpus Mortale er på dette album blevet hjulpet rigtig godt på vej af en dejlig tyk produktion, der lader alt komme ud i æteren. Ja, selv bassen er audibel, og det giver nu altså et langt federe lydbillede, når man kan høre bassen, synes jeg. Trommerne er også virkeligt fedt spillet og produceret, og Rasmus som står fadder til dem har en sjælden evne til at gøre sit trommearbejde memorabelt og smide nogle satans småfede finesser ind, der gør at man tit liiiige bliver nødt til at vende tilbage og granske…. Habilt!
Guitararbejdet er forbilledligt leveret af Brian og Andreas, hvor Andreas nok stritter mest, i og med at han leverer DK’s svedigste leads, der kan vende en ringe sang til det stik modsatte!
Denne skive leverer på bedste vis en stor del af det, som death metal er for mig; brutalitet, catchiness, fed lyd, velspillede og velskrevne sange, og jeg har sgu som skrevet svært ved at nævne en skive, der har imponeret mig på samme måde som tilfældet er her.
Kort sagt skal du jo fluks købe, hvis du kalder dig selv death metal fan, for det er sådan her, mine damer og herrer, at mordet skal udføres!

Tracklist:
01: Weakest of the Weak
02: The Unwashed Horde
03: A Murderous Creed
04: Scorn of the Earth
05: Love Lies Bleeding
06: Enthralled
07: Feasting Upon Souls
08: Crafted in Flesh
09: Tempt Not the Knife
10: Seize the Moment of Murder

Total Spilletid: 41:27 Minutter

Yderligere information

Skriv en kommentar

Vær sikker på, at du indtaster al krævet information, markeret med en stjerne (*). HTML kode tillades ikke.