fbpx

Cognitive - Deformity

Cognitive - Deformity

Cognitive er fra New Jersey, hvor bandet startede i 2011. Siden har de haft mere end almindeligt svært ved at finde et stabilt line up, så guitaristen Rob Wharton er eneste tilbageværende originale medlem – på alle andre pladser er der skiftet ud; i nogle tilfælde endda mere end én gang.

Den manglende kontinuitet på personalefronten sætter ikke mange spor i musikken, for Cognitive spiller stilsikker Dødsmetal, som buldrer derudaf. Men det kræver opmærksomhed at komme ind i bandets musik, for hvis man ikke investerer den fornødne energi, fremstår ”Deformity” som meget ensformig; man får nemt indtryk af en halv times flat-lining i selskab med Cognitive. Men det er ikke fair, for ved at koncentrere sig hører man, at der er mange teknisk betonede detaljer i numrene; her er de knivskarpe temposkift, hvor tingene nærmest eksploderer, de mest fremtrædende.

Selv om der er mere at udforske, end man umiddelbart hører, kniber det med at holde min interesse, selv om spilletiden kun lige akkurat overskrider den halve time. Det skyldes dels, at sangeren Jorel Hart growler meget ensformigt, dels at de mange dissonante elementer i musikken gør denne uinteressant. Men der er ingen tvivl om, at det er yderst kompetente musikere, der står bag albummet her; de mange skift fra lavt til meget højt tempo sidder perfekt, og musikken mangler på intet tidspunkt power. Det anerkender jeg, og uddeler 3 stjerner.

Tracklist:
1.Awakening the Miscreation
2.Birthing the Deformity
3.Haunted Justice
4.Beneath the Floorboards
5.The Forgotten
6.Dead Soil
7.The Cull
8.Wraiths
9.Merciless Forest
Samlet spilletid: 30:30

 

Yderligere information

  • Band/Kunstner: Cognitive
  • Album titel: Deformity
  • Karakter: Karakter: 3.0
  • Pladeselskab: Unique Leader Records
  • Samarbejdspartner: Earsplit PR
  • Genre: Death Metal, Technical

Skriv en kommentar

Vær sikker på, at du indtaster al krævet information, markeret med en stjerne (*). HTML kode tillades ikke.