fbpx

Cloak - To Venomous Depths

Cloak - To Venomous Depths

Cloak blev dannet i 2013, og efter to års arbejde i øvelokalet udsendte bandet fra Atlanta, Georgia deres første demo. Den blev fulgt op med en EP året efter, som banede vejen for det første fuldlængde album: ”To Venomous Depths”.

Her har bandet valgt en stil, som tager udgangspunkt i den Sorte Metal, men også blander mere forsonende elementer som strygere og klaver i lydbilledet. Resultatet er et album med et mørkt, men ikke ultramørkt udtryk – man kan sige, at kanterne er blevet rundet en smule.

Fra starten opbygges flotte stemninger, hvor tunge guitarer sammen med rytmesektionen står for den mørke side sammen med Scott Taysoms grumme vokal, mens de førnævnte elementer sammen med melodiske guitarer skaber kontraster. Det lyder som en alt for simpel opskrift, men er det langt fra. Cloak bruger nemlig den ret lange spilletid for hvert nummer til at skabe forskellige udtryk. Det giver overraskende meget dynamik og sikrer, at spændingen bevares. Samtidig giver de stærke melodier i ”Within the Timeless Black”, ”Beyond the Veil” og ”Deep Red” hele albummet et løft.

Så længe numrene holdes retlinede, holder Cloak et højt niveau; men når de afviger, som det sker i ”Death Posture” og ”Forever Burned”, så går spændingen voldsomt nedad. Det viser, at trods mange positive sider ved denne debut, så har amerikanerne stadig noget at arbejde med.

Tracklist:
1. To Venomous Depths / Where No Light Shines
2. Within the Timeless Black
3. The Hunger
4. Beyond the Veil
5. Death Posture
6. In the Darkness, the Path
7. Forever Burned
8. Passage
9. Deep Red
Samlet spilletid: 57:24

Yderligere information

  • Band/Kunstner: Cloak
  • Album titel: To Venomous Depths
  • Karakter: Karakter: 4.0
  • Pladeselskab: Season of Mist
  • Samarbejdspartner: Season of Mist
  • Genre: Black Metal, Gothic Metal

Skriv en kommentar

Vær sikker på, at du indtaster al krævet information, markeret med en stjerne (*). HTML kode tillades ikke.