fbpx

Christian Bonde - Feeding Wolves Fremhævet

Christian Bonde - Feeding Wolves

Det første jeg for en god håndfuld år siden hørte til Christian Bonde var, at han var en upcoming metalproducer med blandt andre Dawn of Demise på cv’et. Dernæst fik man manden selv i øregangene som frontmand i rockbandet Whores & Thieves, og nu er han så sprunget ud som solist på ”Feeding Wolves”, hvor det rent faktisk ham der laver næsten det hele. Meget få steder er der indhentet hjælp udefra fra blandt andre Mikkel Schack. 

Albummet, der har fået titlen ”Feeding Wolves”, starter ud med den korte og egentlig lidt misvisende ”Forest”, der på én gang varsler ro og afdæmpethed kontra det lidt støjende, eksperimentelle og kaotiske udtryk, den som udgangspunkt lægger ud med. Der er dog ro under den stikkende overflade, men ”Forest” fortæller ikke hele historien, for efter ”Forest”, der nok mere må betegnes som en intro, tager ”lounge-effekten” over, og selvom numrene fint varierer i udtryk på resten af albummet, er vi altså ovre i den mere rolige ende af singer/songwriter-spektret, der kommer vidt omkring, både med lidt country-agtige inspirationer, men også nogle få pop- og rockreferencer. 

Der hvor Christian Bonde i mine ører virkelig vælter kegler, er når hans dybe bariton-stemme fylder æteren. Som på ”Let the Kid Go Machine” hvor han crooner af sted på allerbedste Nick Cave-maner, og uden at der skal gå plagiat i den, så er Christian Bondes stemme tæt på den gale australier. Men i mine ører kan Bonde bare så meget mere. Dette kommer til udtryk mange steder på albummet - for eksempel på ”If I Get Lost” hvor det er hans falset, der bærer nummeret. Det virker supergodt. 

Man kan faktisk gå så langt som at sige, at instrumenteringen på ”Feeding Wolves” er sekundær – Der er virkelig vokalen, der bærer byrden her. Selvfølgelig er der brug for instrumenter på albummet, men det er ikke dem, man husker pladen for – Det er Christian Bondes dragende, klangfyldte og melankolske stemme, man husker den for!

Numrene er mestendels korte og består meget sjældent af mere end et A-stykke og et B-stykke. Men det er faktisk den umiddelbare korthed, der gør numrene friske og interessante – hellere kort og koncist end langtrukkent og gentagende. Numrene har en friskhed over sig, der er de fleste bands/kunstnere undt, og selvom man nogen gange sidder, blandt andet på solide skæringer som ”Echo”, ”Oh Lord”, ”Murderous” og ”Out of Fuel”, og tænker, ”arh, den kunne godt have gentaget det omkvæd”, så gør numrenes korthed, at man gerne sætter ”Feeding Wolves” på igen og igen.

”Feeding Wolves” er skrabet produceret og skrabet instrumenteret. Resultatet er dog alt andet end skrabet, og jeg er sikker på, at Christian Bonde nok skal få god respons – ”Echo” har allerede været i rotation i radioen. Mon ikke flere sange følger?

Tracklist: 

01: Forest
02: Let the Kid Go Machine
03: Echo
04: Murderous
05: If I Get Lost
06: Feeding Wolves
07: Oh Lord
08: Out of Fuel
09: The Devil Came Dancing
10: Set Yourself Free
11: Me, Myself & I
12: Dear June

Total Spilletid: 30:07 Minutter

Yderligere information

  • Band/Kunstner: Christian Bonde
  • Album titel: Feeding Wolves
  • Karakter: Karakter: 5.0
  • Pladeselskab: Trechoma Records
  • Samarbejdspartner: Trechoma Records
  • Genre: Pop Rock, Rock, Akustisk, Afdæmpet

Skriv en kommentar

Vær sikker på, at du indtaster al krævet information, markeret med en stjerne (*). HTML kode tillades ikke.