fbpx

Carcass - Torn Arteries

Carcass - Torn Arteries

Selv om det er 8 år siden, de sidst udsendte et album, har der ikke været helt stille om de engelske veteraner: Sidste år udgav Carcass EP’en ”Despicable”, og den får nu følgeskab af bandet syvende studiealbum, "Torn Arteries”.
Her viser englænderne igen deres fortolkning af Dødsmetal, hvor genrens skarpe elementer kombineres med melodiske ingredienser. Generelt balancerer de to komponenter fint igennem albummet, men der er alligevel kvalitetsmæssige udsving fra nummer til nummer. Her skinner det tydeligt igennem, at Carcass føler sig bedst tilpas i de numre, hvor tempoet er højt. Det bringer “Torn Arteries”, ”Eleanor Rigor Mortis” og ”Kelly's Meat Emporium” frem som mine favoritter, hvor energien driver musikken frem. At det også kan fungere ved mere moderate tempi, vises i ”Flesh Ripping Torment Limited” – Nummeret starter stille, men markerer sig med en stærk og tung passage midtvejs.
De resterende numre har et noget mindre indhold af highlights, og selvom de bestemt er okay, ligger de alligevel under det niveau, jeg forventer af et band som Carcass. Her virker bandet mindre inspireret, og som følge deraf er der noget længere mellem de interessante og fængende momenter. Det illustreres fint af den udvikling, som ”Torn Arteries” har haft i anmelderperioden: Fra i starten at lyde rigtig godt, har antallet af gennemlytninger slidt på den position, så det ender som et album, som er udmærket, men ikke rigtig fedt.

Tracklist:
1. Torn Arteries
2. Dance of IXTAB (Psychopomp & Circumstance March No.1 in B)
3. Eleanor Rigor Mortis
4. Under the Scalpel Blade
5. The Devil Rides Out
6. Flesh Ripping Torment Limited
7. Kelly's Meat Emporium
8. In God We Trust
9. Wake Up and Smell the Carcass / Caveat Emptor
10. The Scythe's Remorseless Swing
Samlet spilletid: 48:58

Yderligere information

  • Band/Kunstner: Carcass
  • Album titel: Torn Arteries
  • Karakter: Karakter: 3.5
  • Pladeselskab: Nuclear Blast Records
  • Samarbejdspartner: Nuclear Blast Records
  • Genre: Death Metal, Melodic

Skriv en kommentar

Vær sikker på, at du indtaster al krævet information, markeret med en stjerne (*). HTML kode tillades ikke.