fbpx

Carcass - Surgical Steel Fremhævet

Carcass - Surgical Steel

I samme sekund "Surgical Steel" åbnes med den instrumentale "1985", kommer tvivlen snigende; er det Judas Priests 1984-album, "Defenders Of The Faith", jeg har sat på ved en fejltagelse?! Nej, godt nok er det lyden af British Steel (!), der brager ud af højtalerne, men det er britisk stål a la Carcass....kirurgisk stål, om man vil!

Det er også med kirurgisk præcision bassist og sanger Jeff Walker, guitarist Bill Steer og ny trommeslager Dan Wilding leverer varen på ét af årets - måske - mest ventede udgivelser. At varen så ikke leveres ubrudt og ubrugt, er en anden sag!

17 år er gået siden Carcass lukkede og slukkede med "Swansong", men som jeg sidder og lytter til bandets sjette og spritnye album, "Surgical Steel", er 17 år blot en mindre detalje. Carcass er tilbage, og Walker og Steer fortsætter alt andet lige, hvor de slap.

"Surgical Steel" ligger rent lydmæssigt i naturlig forlængelse af "Heartwork" fra 1993 og den førnævnte "Swansong". Det er i det hele taget svært at høre forskel. Stilmæssigt trækker bandet dog en smule på dets pre-"Heartwork"-repetoire, men "Surgical Steel" er milevidt fra bandets tidlige og rå grindcore-dage. Numrene leveres stadigvæk hidsigt og hurtigt, ja, men albummet er rigt på både harmoni og melodi.

Det er ikke kun indholdet på "Surgical Steel", jeg hentyder til som allerede brugt. Coveret minder umiskendeligt meget om ditto til "Tools Of The Trade"-EP'en, blot med bandets gamle logo. Der er rent faktisk intet nyt under solen, andet end at Carcass er tilbage og atter aktuelle med et album. Groft sagt.

"Surgical Steel" er et overvejende solidt album. Det har sine sublime momenter, men generelt får det mig dog ikke til at juble ubetinget. Albummet er præcis, som jeg havde forventet det ville være. Det skuffer ikke, men effekten er ikke så stærk, som jeg havde ønsket.

Tracklist:

1. 1985

2. Thrasher's Abbatoir

3. Cadaver Pouch Conveyor System

4. A Congealed Clot Of Blood

5. The Master Butcher's Apron

6. Noncompliance To ASTM F 899-12 Standard

7. The Granulating Dark Satanic Mills

8. Unfit For Human Consumption

9. 316 L Grade Surgical Steel

10. Captive Bolt Pistol

11. Mount Of Execution

Samlet spilletid: 47:06

Yderligere information

Skriv en kommentar

Vær sikker på, at du indtaster al krævet information, markeret med en stjerne (*). HTML kode tillades ikke.