fbpx

Canaan - Images From a Broken Self

Canaan - Images From a Broken Self

Som oftest er det pladeselskabet Code 666 Records, der står bag de udgivelser, jeg får til anmeldelse fra Aural Music; selskabet står for ekstrem Metal. Men italienerne har også andre selskaber, som repræsenterer forskellige stilretninger. Et af disse selskaber er Eibon Records, som har specialiseret sig i Dark Ambient og Doom, og herfra kommer det nye album fra Canaan, som er en trio med en omfattende produktion bag sig.

Jeg er ikke tidligere stødt på bandet, men formoder (og håber), at de normalt varierer deres numre mere end her – det er meget sjældent, at man støder på så smalt et musikalsk udtryk som på ”Images From a Broken Self”. Albummets tolv numre er nemlig så ens i opbygning og fremførelse, at man let kommer i tvivl om, om ikke man har hørt det ene eller andet nummer tidligere på albummet.

Numrene er bygget op på en kerne af mørke synthesizerlyde, som samtidig skaber en dyster stemning. Det virker som bagtæppe for Mauro Berchis vokal, som er let talende og nedtonet; han minder mig flere steder og en light udgave af Leonard Cohen. Desværre gælder light ikke kun udtryksmæssigt, men også i performance; han skaber ikke nok interessante momenter.

Her får han meget lidt støtte af musikken, som stort set ikke indeholder rytmiske elementer
– tolv numre med klangflader er simpelthen for meget kedsomhed på én gang, og jeg kan ikke lade være med at tænke på, om Canaans pladekontrakt hænger sammen med, at Mauro Berchi ejer Eibon Records …?

Tracklist:
1. My deserted place
2. The story of a simple man
3. Words on glass
4. Hint on the cruelty of time
5. I stand and stare
6. Of sickness and rejection
7. The dust of time
8. Adversaries
9. That day
10. A tired senttry
11. Worms
12. Through forging lines
Samlet spilletid: 51:47

Yderligere information

  • Band/Kunstner: Canaan
  • Album titel: Images From a Broken Self
  • Karakter: Karakter: 2.0
  • Pladeselskab: Eibon Records
  • Samarbejdspartner: Aural Music
  • Genre: Ambient, Rock, Dark

Relaterede artikler

Skriv en kommentar

Vær sikker på, at du indtaster al krævet information, markeret med en stjerne (*). HTML kode tillades ikke.