fbpx

By The Patient - Gehenna Fremhævet

By The Patient - Gehenna

By The Patient er et af de bands, jeg ofte har fået at vide jeg burde lytte til. Men af en eller anden grund har jeg aldrig rigtig fået sat mig ned og givet de københavnske drenge, der for øvrigt allerede har udmærket sig på store festivaler som Wacken, Roskilde og Copenhell gennem årene, en chance. Nu får jeg muligheden, da deres tredje album ”Gehenna”, lander i min indbakke. Og den mulighed er jeg svært glad for!

Bandet signede med det tyske selskab Lifeforce Records sidste år og mistede desuden et medlem, men har valgt at fortsætte som kvartet. Således starter et nyt kapitel i deres karriere, med lige netop denne udgivelse. Så det er måske også et godt sted at starte for en newbie som mig. Og lad mig starte med at sige at alt – ALT – på den her skive lyder fantastisk! Produktionerne lyder glimrende, og alting spiller perfekt. Bandets lyd er tidligere blevet sammenlignet med blandt andre Amon Amarth og Behemoth, og det er bestemt ikke helt ved siden af. Men det, der gør at By The Patient ikke ender som endnu en lille fisk i en stor sø, er at de virkelig formår at få et personligt udtryk frem i deres musik. Og det er virkelig fedt! Nummeret ”Ruled By The Death” åbner med masser af energi og sparker pladen godt i gang. Anden skæring ”Deceiver” er klart blandt mine favoritter. Med et imponerende tempo og fremragende trommespil som underlægning, bliver der growlet for fuld smadder. Også titelnummeret er et rigtig fedt nummer. Tempoet er lidt langsommere og tungere, og det er fedt at der er en god variation på pladens i alt 9 numre. Mest af alt er det nu det hæsblæsende tempo og en enorm energi, der præger ”Gehenna” og jeg må sige, at jeg tager hatten af for at bandet formår at holde det niveau hele vejen. Numre som ”Web Of Beliefs” og ”The Sleep” er også gode eksemplar herpå, og også blandt mine favoritter. Jo mere jeg lytter til ”Gehenna”, jo mere får jeg lyst til at høre mere til de her drenge, for der er ingen tvivl om at de har sindssygt meget at byde på, og at sammenligningerne med flere store metalkonger er helt berettiget. Der er både nerve og sjæl i By The Patients musik, samtidig med at det på alle måder er brutalt nok til at konkurrere med de hårde drenge.

At det er en fejl fra min side at jeg først stifter bekendtskab med de her gutter nu, det kan vi vidst hurtigt blive enige om. At jeg fremover skal lytte meget mere til dem, er også slået fast med udgivelsen af ”Gehenna.” For det er virkelig en fed plade der holder hele vejen igennem! Måske er et af 2015’s bedste albums allerede fundet?

Track list:
1. Ruled By The Death
2. Deceiver
3. Gehenna
4. Web Of Beliefs
5. The Sleep
6. Snakes
7. Nat
8. This Barren Earth
9. Omnivore
Samlet spilletid: 43:00

 

Yderligere information

Skriv en kommentar

Vær sikker på, at du indtaster al krævet information, markeret med en stjerne (*). HTML kode tillades ikke.