fbpx

Breaking Benjamin - Dark Before Dawn

Breaking Benjamin - Dark Before Dawn

Det er efterhånden 16 år siden, at Breaking Benjamin så dagens lys i Wilkes-Barre i Pennsylvania. Med forsanger og guitarist Benjamin Burnley som hovednerven i bandet, udgav de fra 2002 til 2009 hele fire studiealbums. Albums, der også fandt vej ind i anlægget på mit eget teenageværelse, og da jeg hørte de ville udgive noget nyt efter mange års tavshed, blev jeg selvsagt ret spændt.

Og en smule nervøs. For det ville ikke være første gang, at fem års pause og et helt nyt line up ville have ændret fuldstændig på det udtryk, bandet i sin tid kom frem med. Men den frygt blev hurtigt manet til jorden, da jeg satte ”Dark Before Dawn” på. For det er fuldstændig den klassiske Breaking Benjamin lyd, der møder mine øregange. Det er god rock med tunge elementer og masser af gode melodier. Og så er jeg stadig tosset med Burnleys vokal, der absolut ikke er blevet dårligere med årene. Teksterne kredser om de samme helt almindelige menneskelige følelser, som de altid har gjort. De gode og bundsolide melodier er der stadig, og dette album er på rigtig mange punkter bare et virkelig fedt genhør med et band, jeg ikke regnede med at høre mere fra nogensinde. Albummet åbner med en kort intro og starter for alvor med nummeret ”Failure”, der er en eksplosiv sag med et stærkt omkvæd. ”Angels Fall” og ”Breaking The Silence” er virkelig klassiske Breaking Benjamin numre, med virkelig gode melodier mixet med lidt hardrock elementer og growl. Også når melankolien får lov at tage over som på ”Hollow” fungerer det virkelig godt! Men Burnley brillerer især på pladens sidste del med det fantastiske nummer ”The Great Divide”, der indeholder lige del rock ’n’ roll og melankoli, og er klart et af pladens stærkeste numre, med sit stærke lydbillede og storladne omkvæd. Også den fine og følsomme ”Ashes Of Eden” er fantastisk og viser Burnleys vokal fra sin bedste side, når den står helt nøgen og uspoleret i den næsten 5 minutter lange rockballade.

Det er i nogen grad genkendelsen i musikken, der gør at dette album rører mig. For jeg må erkende at det ikke er fordi bandet hverken har fornyet sig eller gør noget de ikke har gjort før. Men det fungerer stadig bare virkelig godt, det de rent faktisk gør. ”Dark Before Dawn” er et solidt comeback album, og der går forhåbentlig ikke fem år igen, før vi hører mere fra bandet.

Track list:
1. Dark
2. Failure
3. Angels Fall
4. Breaking The Silence
5. Hollow
6. Close To Heaven
7. Bury Me Alive
8. Never Again
9. The Great Divide
10. Ashes Of Eden
11. Defeated
12. Dawn
Samlet spilletid: 00:42

 

Yderligere information

Skriv en kommentar

Vær sikker på, at du indtaster al krævet information, markeret med en stjerne (*). HTML kode tillades ikke.