fbpx

Blues Pills – Lady In Gold Fremhævet

Blues Pills – Lady In Gold

Det er ikke ofte, at nye bands opnår den succes, som Blues Pills har; med kun et enkelt studiealbum (foruden en liveskive og diverse EP’er) i bagagen har den svensk-amerikansk-franske konstellation i dén grad taget verden med storm. Derfor har forventningerne til denne nye udgivelse været store, ikke mindst hos undertegnede.

Bandet har selv udtalt, at de i forbindelse med albummet ville give plads til et bredere udtryk, så der kom mere Soul og Gospel i numrene. Det er der også kommet, men kun i begrænset omfang; i ”Little Boy Preacher” høres tydelige Soulinspirationer, mens koret i det efterfølgende ”Burned Out” lyder Gospelagtigt. Ellers fortsætter Blues Pills i deres vante stil med gammeldags Bluesrock, hvor titelnummerets udmærkede drive viser bandet som vi kender dem. Og Elin Larsson markerer sig igen som en helt fantastisk sangerinde, hvis vokal bibeholder sin power, selv om hun viser flere facetter af den.

Ellers gælder genkendelsen kun det stilmæssige, for når det gælder kvaliteten af materialet, ligger bandet denne gang tydeligt under vanlig standard. 
Stemningsmæssigt fungerer det udmærket, men numrene virker ret overfladiske, og jeg savner den intensitet, der gjorde bandets første album til noget specielt.

Kun i den fine ballade ”I Felt A Change” og det afsluttende Tony Joe White cover kommer Blues Pills op på niveau, og det er alt for lidt til at udviske den skuffelse, som ”Lady In Gold” efterlader mig med.

Tracklist:
1. Lady In Gold
2. Little Boy Preacher
3. Burned Out
4. I Felt A Change
5. Gone So Long
6. Bad Talkers
7. You Gotta Try
8. Won't Go Back
9. Rejection
10. Elements And Things
Samlet spilletid: 40:05

 

Yderligere information

Skriv en kommentar

Vær sikker på, at du indtaster al krævet information, markeret med en stjerne (*). HTML kode tillades ikke.