fbpx

Blues Pills - Blues Pills Fremhævet

Blues Pills - Blues Pills

Siden jeg først på året stiftede bekendtskab med EP’en ”Live at Rockpalast”, har jeg ventet på denne debutskive fra Blues Pills; de 4 numre på førstnævnte gjorde så stort indtryk, at jeg gerne ville høre mere. Og det kan jeg så nu, hvor bandet er klar med 10 numre, hvoraf der kun er to gengangere fra live-udgivelsen.

Som på denne er det igen Elin Larssons udtryksfulde vokal, der først fanger opmærksomheden; hun samler alle de elementer, der gjorde navne Janis Joplin og Aretha Franklin store – men vel at mærke uden at plagiere - I stedet lægger hun en meget personlig og kraftfuld præstation for dagen. De samme betragtninger kan man udvide til at gælde resten af bandet, for selvom det er tydeligt, at de skylder navne som Hendrix, Cream og de tidlige Fleetwood Mac en del, så har de deres egen vinkel på den klassiske Blues Rock. Det udmønter sig i stærke numre, som rækker fra det følsomme i ”River” og ”Little Sun” til det mere rå og direkte i ”No Hope Left For Me” og ”Black Smoke”. Numrene er gennemstrømmet af den helt rigtige feeling, og Dorian Sorriauxs guitar styrer igen numrenes retning på sikker vis.

Forventningerne til denne skive har været store; ikke kun hos mig, men hos alle som har fulgt Blues Pills. Alligevel synes jeg at de bliver indfriet, for der er noget særligt over bandets musik, også selv om intensiteten ikke altid når højderne fra Rockpalast-EP’en. Dette kan kun i meget ringe grad tilskrives kvaliteten af det nye materiale, og viser i stedet, at Blues Pills bare er et supergodt live-band. Så hvis man er til Blues Rock med sjæl, er der ingen vej uden om Blues Pills – deres rejse mod stjernestatus fortsætter med denne skive.

Tracklist:
1. High Class Woman
2. Ain't No Change
3. Jupiter
4. Black Smoke
5. River
6. No Hope Left For Me
7. Devil Man
8. Astralplane
9. Gypsy
10. Little Sun
Samlet spilletid: 42:42

 

BLUES PILLS - High Class Woman (OFFICIAL TRACK)

Yderligere information

Skriv en kommentar

Vær sikker på, at du indtaster al krævet information, markeret med en stjerne (*). HTML kode tillades ikke.