fbpx

Bloodtruth - Obedience

Bloodtruth - Obedience

Italiensk death metal trives virkelig i disse dage. Næsten lige meget hvor man vender opmærksomheden hen, popper der et nyt og sejt italiensk death metal band op. Bloodtruth skal se om de kan følge op på bølgen, og det forsøger de med albummet ”Obedience”, der er bandets første fuldlængde.

Ser man på titlerne og coveret, er der ingen tvivl om, at den katolske kirke står for skud. Om de fire gutter i bandet er tidligere kordrenge, der fik paven (med staven) at føle, ved jeg ikke, men i hvert fald syder hele albummet af had i mod paven og alt hans væsen.

Musikalsk set er vi ovre i helt almindeligt moderne death metal. Det er bestemt ikke revolutionerende, men dog stadig solidt leveret. De kan spille på deres respektive instrumenter, men at gå så langt, som at kalde det for teknisk death metal, er jeg lidt loren ved.
Albummet har en lækker produktion, hvor bassen virkelig får lov til at træde i karakter. Guitarsoli er der lidt af, uden vi er ovre i lir og lagkage. Vokalarbejdet er lidt ensidigt, men er dog til at holde ud, i den halve time albummet varer.
Alt i alt lyder ovenstående ikke som hverken fugl eller fisk, og det er lidt problemet med ”Obedience” - Der er mange steder hvor musikken ikke rigtig flytter sig ud af stedet, og så er der få steder, hvor opmærksomheden bliver skærpet. For eksempel enten fordi der kommer munkekor ind over musikken i ”Suppurating of Deception”, eller på grund af det nær-episke outro-stykke i ”Foresworn”, der afløses af korsang i nummeret ”March of the Fools”. Det der korsang er i øvrigt en del forekommende, og jeg må indrømme, at stemningen det skaber, er virkelig fed, synes jeg.

Ser man nøgternt på ”Obedience”, er der ikke meget nyt under solen. Jeg synes dog, at de får skabt et album der underholder på glimrende vis, og som rider fint med på bølgen af spændende italienske bands.
Jeg haltede mellem karakteren 4 og 4,5, og må indrømme, at jeg nok i sidste ende synes, at albummet er mere end ok – Altså 4,5 for et godt og stemningsmættet album, der måske lige kan lidt mere end de fleste – om end det ikke er vanvittigt nytænkende.

Tracklist:
01: Subvenite
02: Surrounded by Blind Bigots
03: Throes of Death
04: Suppurating of Deception
05: Coerced to Serve
06: Quench Your Thirst
07: Summoning the Heretics
08: Foresworn
09: March of the Fools
10: Obedience

Total Spilletid: 33 minutter

 

Yderligere information

  • Band/Kunstner: Bloodtruth
  • Album titel: Obedience
  • Karakter: Karakter: 4.5
  • Pladeselskab: Unique Leader Records
  • Samarbejdspartner: Earsplit PR
  • Genre: Death Metal

Skriv en kommentar

Vær sikker på, at du indtaster al krævet information, markeret med en stjerne (*). HTML kode tillades ikke.