fbpx

Billy Boy in Poison - Invoker Fremhævet

Billy Boy in Poison - Invoker

Efter diverse demo’er udgav Billy Boy in Poison i 2013 debutalbummet “Watchers”, og nu er der igen et nyt album fra bandet. Det har fået titlen ”Invoker”, og er produceret af Jacob Hansen. For lige at runde den side af, så er produktionen som vi er vant til det fra Hansens side: Flot afbalanceret og med fin sound på de enkelte aktører.

Billy Boy in Poison (herefter BBiP) fortsætter med at spille Death Metal, som de selv betegner som “moderne”; hvad det konkret dækker over, har jeg svært ved at høre. Jeg nøjes med at konstatere, at musikken indeholder genrens klassiske elementer (lynhurtige sekvenser, helt tunge afsnit og en olm vokal, som veksler mellem brøl og growl). De nævnte elementer optræder i samtlige tracks, hvilket gjorde de første gennemlytninger lidt ensidige, for numrene lød virkelig ens, med et højt energiniveau som eneste fælles kendetegn.

For at finde forskellene, skal man dykke ned under overfladen, men så finder man dem også: I ”Iron Grip” dukker der en melodisk sekvens op; det samme sker i både start og til slut i ”Exodus”. ”Morcar” starter også stille, men holder ellers en tungere rytme, mens ”A Walk on Broken Bones” starter lige på og hårdt, for at slå over i en ret fed guitarmelodi omkring nummerets midte.

Okay, den umiddelbare mangel på variation viste sig ikke at holde stik – men er det nok til at gøre ”Invoker” til et stærkt album? Nej, desværre ikke, for selv om jeg har været opmærksom på detaljerne under mine gennemlytninger, har albummet på intet tidspunkt grebet mig for alvor. Bedømmelsen ender derfor på ”Godkendt”, men ikke mere.

Tracklist:
1. Absolution
2. Iron Grip
3. Divided State of Mind
4. Morcar
5. A Walk on Broken Bones
6. Exodus
7. Glaciers
8. Mara
9. Black Gold
Samlet spilletid: 44:22

Yderligere information

  • Band/Kunstner: Billy Boy in Poison
  • Album titel: Invoker
  • Karakter: Karakter: 3.0
  • Pladeselskab: Self Release
  • Samarbejdspartner: Billy Boy in Poison
  • Genre: Death Metal

Skriv en kommentar

Vær sikker på, at du indtaster al krævet information, markeret med en stjerne (*). HTML kode tillades ikke.