fbpx

Betontod - Revolution

Betontod - Revolution

Punk er for mig synonym med musikere, der virkelig har noget på hjerte, prikker til det bestående på en rå måde, og sætter ærlige udmeldinger højere end kommerciel succes. Derfor blev jeg umiddelbart skuffet over dette album fra tyske Betontod, for deres fortolkning af genren peger i en helt anden retning; her er lyden blød, og musikken holder sig inden for rammer, som kun de færreste kan føle sig stødt af – der synges og spilles uden kanter og knaster.

Stemningen er meget pæn og hyggelig, Betontod lyder ikke som et band der har levet på en sten og øvet i en tilfældig kælder – jeg ser nærmere billeder af musikere, som er opvokset i trygge rammer, hvor mor kom med kakao når der var øveaften i den velopvarmede kælder hjemme i parcelhuset. Derfor er det ikke troværdigt når bandet synger deres tyske tekster om at ville starte en revolution og sammenstød med politiet, for hele attituden virker påtaget og planlagt. Nej, i mine ører er det her ikke rigtig Punk.

Men hvis man køber det polerede koncept, vil man kunne glæde sig over mange numre med iørefaldende omkvæd og stort synge-med potentiale, også selv om man ikke er så meget for det tyske. Sangeren Oliver Meister er meget let at forstå, bare lyt til balladen ”Verdammt Schwer”.
Jeg er som sagt ikke overbevist, og det afspejles i karakteren.

Tracklist:
1. Intro
2. Revolution
3. Küss mich
4. Welt in Flammen
5. Ich nehme dich mit
6. Herz an Herz
7. Verdammt schwer
8. Freiheit oder Tod
9. Bambule & Randale
10. Freunde
11. Es lebe die Freiheit
12. Mann über Bord
Samlet spilletid: 39:57

 

Yderligere information

Skriv en kommentar

Vær sikker på, at du indtaster al krævet information, markeret med en stjerne (*). HTML kode tillades ikke.