fbpx

Babymetal - Babymetal

Babymetal - Babymetal

Indrømmet, min skepsis over for denne udgivelse var fra starten ret stor: Et japansk pigeband, som bliver udråbt til at være den nye Metalsensation og forsøger at underbygge dette ved optræde på billeder sammen med navne som Kiss og Metallica, lugter langt væk af PR stunt.

Fra starten var jeg derfor behageligt overrasket over mængden af egentlig Metal på albummet; her er der virkelig gang i både keyboards, guitar og trommer, og min frygt for manglende power blev hurtigt gjort til skamme. En forklaring kan være, at de tre sangerinder ikke spiller selv, men overlader det til et egentligt backing band. Selv holder de sig til pæne og lidt tynde pigevokaler, men får alligevel skabt noget der minder om bree-vokaler i ”Megitsune”.

I længden bliver det lidt ensformigt med bandets lillepigestemmer, specielt når de ikke bakkes op af Metal. Der er nemlig en anden side af Babymetals musik, som er rendyrket Pop. Den kommer flere steder til udtryk imellem det metalliske, og giver flere numre længere passager af rigtig syntetisk Pop – det er pænt sagt udfordrende at lytte til.

Samlet set er Metalnumrene i klart overtal, og det redder et fornuftigt resultat hjem for de tre medlemmer. Bandets debutskive er en udmærket sammensmeltning af Metal og japansk popkultur; det fortjener på ingen måde betegnelsen sensation, men ligger alligevel et pænt stykke fra den forventede katastrofe.

Tracklist:
1. Babymetal Death
2. Megitsune
3. Gimme Chocolate!!
4. line!
5. Akatsuki
6. Doki Doki Morning
7. Onedari Daisakusen
8. Song 4
9. Uni Uki Midnight
10. Catch Me If You Can
11. Rondo Of Nightmare
12. Headbangeeeeerrrrr!!!!!
13. Ijime, Dame, Zettai
14. Road Of Resistance
15. Gimme Chocolate!! (Live at the O2)
Samlet spilletid: 65:59

 

Yderligere information

  • Band/Kunstner: Babymetal
  • Album titel: Babymetal
  • Karakter: Karakter: 3.0
  • Pladeselskab: Ear Music
  • Samarbejdspartner: Playground Music
  • Genre: Metal, Pop

Skriv en kommentar

Vær sikker på, at du indtaster al krævet information, markeret med en stjerne (*). HTML kode tillades ikke.