fbpx

Horse Latitudes - Awakening

Man kan ikke ligefrem beskylde de 3 medlemmer i Horse Latitudes for at være dovne; siden bandet startede i 2009 er det blevet til en enkelt demo, 2 split-CDer og 2 albums, hvor ”Awakening” er det nyeste.
Da vi her har med Doom at gøre, er det ikke overraskende, at tyngde er nøgleordet for albummet. Med dette ene tema som musikalsk omdrejningspunkt er der selvfølgelig begrænset plads til udfoldelse, men Horse Latitudes giver alligevel ret så forskellige vinkler på det i løbet af de 6 numre.
De første skæringer må siges at være i den mere let tilgængelige del af stilen, her er tempoet lavt, men der er pæn fremdrift i musikken alligevel. Efterhånden som albummet skrider frem, bliver numrene tungere og tungere, ligesom anslag på guitar og bas bliver mere og mere truende. Det hele kulminerer i slutnummeret ”Along The Circles”, hvor rytmerne hele tiden truer med at gå i stå – her er vi helt ovre i Funeral Doom afdelingen. I alle numre akkompagnerer musikken en udmærket vokal, som er klar og ren uden at virke kedelig eller for højtidelig.
Selv om ”Awakening” er opbygget indenfor ret snævre rammer, skal Horse Latitudes roses for at frembringe en hæderlig variation hen over albummet. Til gengæld mangler tingene lige det sidste for at være rigtig seje – trods massiv tyngde og udmærket stemning.

Tracklist:
1.Preparation
2.Dissolution
3.Profane Awakening
4.Decline of the Ages
5.Into the Deep
6.Along The Circles

Samlet spilletid: 47:25


 

Yderligere information

Skriv en kommentar

Vær sikker på, at du indtaster al krævet information, markeret med en stjerne (*). HTML kode tillades ikke.