fbpx

Auri - II-Those We Don't Speak Of

Auri - II-Those We Don't Speak Of

Tuomas Holopainen er primært kendt som en af hovedmændene bag Nightwish, men han har også gang i andre projekter. Et af dem er Auri, hvor han sammen med Nightwish-kollegaen Troy Donockley og sangerinden Johanna Kurkela fokuserer mere på folkemusiktraditionen.
For selvom musikken i Nightwish også er melodisk og stemningsfyldt, så er det en anden boldgade, Auri befinder sig i. Her er det hovedsageligt stemninger, der er i fokus, mens drama holdes på et minimum. Ret beset er det kun i ”The Long Walk”, der er tilløb til dynamik, men den dæmpes hurtigt af de æteriske baggrundskor.
Til at opbygge de nævnte stemninger benyttes en lang række akustiske instrumenter som klaver og strygere, mens Donockley supplerer med diverse fløjter. Resultatet er afdæmpet og beroligende; der er ikke altid så meget rytmisk struktur til stede, så man kommer automatisk ned i gear, når man lytter albummet igennem. Her hjælper det også, at de fleste numre indeholder flotte melodier, som Kurkela fremfører med sin klare stemme. Vokalen passer perfekt til de musikalske omgivelser, og det er en nydelse at lytte til den, selv for en Black Metal fan som mig selv.
Men der er alligevel en grænse for, hvor meget stemningsfyldt Folk, der er plads til; sine steder bliver det lidt for stille, andre gange lidt for svulstigt. Så hvis man skal få fuldt udbytte, skal man selv være i den helt rigtige stemning.

Tracklist:
1. Those We Don't Speak Of
2. The Valley
3. The Duty Of Dust
4. Pearl Diving
5. Kiss The Mountain
6. Light And Flood
7. It Takes Me Places
8. The Long Walk
9. Scattered To The Four Winds
10. Fireside Bard
Samlet spilletid: 50:20

Yderligere information

  • Band/Kunstner: Auri
  • Album titel: II - Those We Don't Speak Of
  • Karakter: Karakter: 3.0
  • Pladeselskab: Nuclear Blast Records
  • Samarbejdspartner: Nuclear Blast Records

Skriv en kommentar

Vær sikker på, at du indtaster al krævet information, markeret med en stjerne (*). HTML kode tillades ikke.