fbpx

Atavist - III: Absolution

Atavist - III: Absolution

Engelske Atavist blev dannet i 2004, men efter udsendelse af de to albums ”Atavist” og ”II: Ruined” i hhv. 2006 og 2007, valgte man at gå hver til sit. Denne stilstand varede til 2017, hvor bandet blev gendannet, og nu er klar med første udspil derefter: ”III: Absolution”.
Albummet indeholder fire numre, som stilmæssigt passer sammen to og to. Således startes og sluttes der med Doom, som er blandet med store mængder Post Black Metal, mens Doom-genren får lov at optræde i sin rene for i de to mellemliggende tracks.
Samtidig er der store forskelle i kvaliteten af de to sæt numre: Den rene Doom er meget tung og dyster, vokalen er grum, og stemningen meget mørk. På papiret er det Doom lige efter bogen, men i praksis er det meget ensidigt og bliver hurtigt direkte kedeligt.
Så er der noget mere at komme efter, når stilarterne blandes, her er det især de meget fine stemninger, der hjælpes på vej af bl.a. strygere, der scorer point. Samtidig raller og brøler vokalen som en stærk modsætning; det giver fremdrift og variation.
Samlet set er det derfor et blandet billede, Atavist efterlader på deres come-back album. Jeg håber, at det skyldes den lange pause, og at vi kan forvente noget mere helstøbt fra englænderne næste gang.

Tracklist:
1. Loss
2. Struggle
3. Self-Realisation
4. Absolution
Samlet spilletid: 58:17

Yderligere information

  • Band/Kunstner: Atavist
  • Album titel: III: Absolution
  • Karakter: Karakter: 3.0
  • Pladeselskab: Candlelight Records
  • Samarbejdspartner: Plastichead
  • Genre: Doom Metal

Skriv en kommentar

Vær sikker på, at du indtaster al krævet information, markeret med en stjerne (*). HTML kode tillades ikke.