fbpx

Astral Sleep - Astral Doom Musick

Astral Sleep - Astral Doom Musick

Et Doom band med en ordet sleep i navnet kunne være en invitation til latterliggørelse (ikke at det kunne falde denne anmelder ind!), men hvis man skulle have den slags tanker i forbindelse med finske Astral Sleep, skyder man langt forbi – på deres 3. album ”Astral Doom Musick” viser de, at Doom genrens traditionelle opbygning med tonstunge rytmer og meget lange numre ikke nødvendigvis betyder monotoni og kedsomhed. I løbet af albummets næsten tre kvarters spilletid viser bandet, at man sagtens kan holde sig indenfor de gængse rammer, og alligevel vise musikalsk bredde.
Åbningsnummeret ”Vril“ starter med en ren vokal, som slår over i let growl samtidig med, at musikken strammes op og bliver mere intenst og insisterende. Det fungerer godt og giver en langsomt virkende dynamik. En helt anderledes retrostemning finder man i ”Integratron“, som også markerer sig med ret stærke guitartemaer.
Herefter kommer albummets stærkeste nummer, ”Schwerbelastungskörper”, som med en dybt rallende vokal og meget tunge rytmer minder om det tidlige AHAB, bare i en mindre voldsom produktion. Senere kommer der truende og ret voldsomme temaer, som stikker af fra opfattelsen af, at Doom kun handler om tyngde – virkelig stærkt.
Men så er det også som om, at kræfterne er sluppet op, for i det afsluttende ”Aurinko ja Kuu” er stemningen noget lettere og mindre alvorlig. Det er også okay, for som helhed er albummet en stærk repræsentant for Doom genren, som får et Thumbs Up herfra.

Tracklist:
1 Vril
2 Integratron
3 Schwerbelastungskörper
4 Aurinko ja Kuu
Samlet spilletid: 43:43

Yderligere information

Skriv en kommentar

Vær sikker på, at du indtaster al krævet information, markeret med en stjerne (*). HTML kode tillades ikke.