fbpx

Apocalyptica - Wagner Reloaded-live in Leipzig

Apocalyptica - Wagner Reloaded-live in Leipzig

Med ægte Metal look og attitude tilsat celloer var Apocalyptica fra starten noget særligt på musikscenen, og at deres blanding af Klassisk musik og Metal har vundet anerkendelse, vidner bandets lange række af udgivelser om. Det nyeste er en liveoptagelse af deres møde med Richard Wagner. Inspireret af den store komponist har bandets Eicca Toppinen skrevet musikken, som er opført med stort orkester og dansere på scenen.

Ideen med dans til at understøtte musikken visuelt kan være en god ide, men når man kun har lydsiden, er det ikke meget værd; flere steder fornemmes på publikums reaktioner, at der foregår et eller andet på scenen, men uden billedsiden bliver det bare tomt og irriterende.

Musikken indeholder den klassiske musiks bredde fra det stille til det overdådige, så man kan ikke klage over manglende variation. De helt stille cellopassager er meget smukke, og de få gange hvor der slås over i Metalrytmer kører tingene godt for finnerne. Desværre sker denne brobygning mellem de to musikalske genrer for sjældent, og albummet har klar slagside; jeg tipper forholdet mellem Klassisk og Metal til at ligge omkring 75:25, og det er for meget. I stedet for at sammensmelte stilarterne får man dem mest i ren form, men med denne fordeling sætter Apocalyptica sig mellem 2 stole: Er man fan af Klassisk, vil man få mere ud af en ”rigtig” klassisk skive, mens Metalheads hellere vil ha’ fuldblods Metal. Hele konceptet virker som et værk, hvor målet har været at introducere yndere af Klassisk musik til Metal uden at skræmme dem. Om det virker på dén gruppe, skal jeg ikke kunne sige; det virker ikke på mig.

Tracklist: 
1.               Signal
2.               Genesis
3.               Fight Against Mothers
4.               Stormy Wagner 
5.               Flying Dutchman
6.               Lullaby
7.               Bubbles
8.               Path of Life
9.               Creation of Notes
10.              Running Love
11.              Birth Pain
12.              Ludwig - Wonderland
13.              Ludwig - Requiem
14.              Destruction                                      

Samlet spilletid: 56:23

Yderligere information

Skriv en kommentar

Vær sikker på, at du indtaster al krævet information, markeret med en stjerne (*). HTML kode tillades ikke.