fbpx

Angstskríg - Skyggespil

Angstskríg - Skyggespil

Hvem der står bag bandet Angstskrig, er der ikke sluppet noget ud om – pladeselskabet forholder sig tavse, og det officielle billede viser kun to formummede figurer, som kunne være hvem som helst. Så igen har vi fat i et band, som hylder mystikken; et ofte benyttet stunt i Black Metal.
Her er Angstskrig hoppet med på bølgen af danske tekster indenfor Sort Metal; de fremføres hovedsageligt af en hvæsende vokal, som ind imellem gør det vanskeligt at forstå alle detaljer. Det får vokalen til at fremstå som en moderne protestsang, og har den effekt, at passager med helt ren vokal kommer til at fremstå ekstra markante – det er især tydeligt i ”Uhygge”. Protesterne er rettet mod uærlighed, fornægtelse og verdens ulige fordeling af goder – unægtelig langt fra genrens traditionelle sataniske temaer! Men også på den musikalske side viser Angstskrig deres egne løsninger i stedet for ”bare” at følge de traditionelle strømme af ideer. Således bruges tostemmige guitarer flittigt, både som kilder til melodi og mere skarpe elementer. Og en slideguitar, som den der optræder i ”Knæfald”, er ikke hverdagskost i Black Metal sammenhæng.
Mystik eller ej; de to medlemmer har ingen grund til at gemme sig, for dette debutalbum er meget vellykket. Det byder på godt drive og et varieret arsenal af virkemidler, der samtidig præsenteres på en meget personlig og selvstændig facon. På den baggrund kan jeg kun anbefale ”Skyggespil” og byde Angstskrig velkommen til!

Tracklist:
1. Skyggespil
2. Uhygge
3. Lad Paladserne Brænde
4. Lucifer Kalder
5. Slæbt Gennem Sølet
6. Knæfald
Samlet spilletid: 34:08

Yderligere information

Skriv en kommentar

Vær sikker på, at du indtaster al krævet information, markeret med en stjerne (*). HTML kode tillades ikke.