fbpx

Alterbeast - Immortal

Alterbeast - Immortal

Alterbeast er et nyere amerikansk moderne death metal-band. Moderne i det henseende, at deres lyd er ultra-klinisk, deres fartbarometer bruger begge ender af skalaen – dog oftest i den høje ende, hvor trommeslageren Gabe Seeber virkelig er spændende at følge. Til sidst er Alterbeast ikke bange for at vise hvad de kan på deres respektive instrumenter. Dette udmønter sig tit i det nogen ville kalde instrumentalt onani, andre vil måske kalde det stort teknisk know-how. Personligt synes jeg dog, at Alterbeast holder det på et fint niveau. De spiller godt, og man skal jo som bekendt ikke sætte sit lys under en skæppe.

Der hvor det måske ikke kommer helt op at ringe, for mit vedkommende, er de helt klare paralleller, som Alterbeast deler med The Black Dahlia Murder. Jeg kan godt, til dels, lide TBDM, men desværre har Alterbeast antaget lidt for meget af den melodiske lyd, som TBDM er blevet garant for, og det virker til tider som om, at Alterbeast er for lidt selvtænkende. Derudover skulle jeg lige tjekke om det egentlig var Trevor Strnad, der skulle ske at growle på ”Immortal”. Det er ærgerligt, for de kan, som skrevet, virkelig spille røven ud af bukserne.
De sidste par numre på ”Immortal” viser dog en anden, stadig lettere kopieret, tilgang. Her går de nemlig over i noget slam-orienteret death metal med fokus på tunge breakdowns ligesom heltene i Suffocation, Dying Fetus og vores egne tunge drenge fra Dawn of Demise. Især breakdown'et i "Throne of Maggots" får ekcerseret nakkemusklerne.

Ser man som helhed er ”Immortal” bestemt ikke en dårlig skive – ej heller revolutionerende. Der er bestemt mange gode momenter på den halve time, skiven varer, men det smager bare at lånte fjer, når man lyder så meget som andre bands, synes jeg. Det er god hegn, men jeg må nok være ærlig og konstatere, at jeg et langt stykke hen ad vejen vælger at høre ”originalerne”. God teknisk kunnen eller ej….

Tracklist:
01: Flesh Bound Text
02: Of Decimus Divine
03: Vile Remnants
04: Ancient’s Retribution
05: Mutilated Marvel
06: Into Oblivion
07: Serpentspire
08: Throne of Maggots

Total Spilletid: 29:55 Minutter

 

Yderligere information

Skriv en kommentar

Vær sikker på, at du indtaster al krævet information, markeret med en stjerne (*). HTML kode tillades ikke.