fbpx

Æterbrand - Æterbrand

Æterbrand - Æterbrand

Æterbrand er et nyt navn på den københavnske musikhimmel, og denne selvbetitlede udgivelse er bandets første. I det medfølgende materiale omtales den som en EP, men spilletiden tæt på de 40 minutter overstiger mange af de albums, vi ellers modtager her på siden.
At de fire numre beslaglægger så meget af lytterens tid skyldes genren, for Æterbrand spiller Rock af den progressive slags. Det giver plads til mange eksperimenter, hvilket illustreres fint i åbningsnummeret ”Ship Without a Captain”: Her introduceres lytteren til Rock med glimrende flow, ret tunge rytmer og passager med lækker og tilbagelænet musik, som ledsager en glimrende vokal. Men man udsættes også for rodede sekvenser, nogle der lyder som taget fra et selvhøjtideligt engelsk syngespil samt skabede og unødige guitarløb - Om det er et forsøg på at illustrere titlen, kan jeg kun gætte på; faktum er, at jeg godt kunne være de indslag foruden.
I de følgende numre glimrer disse ved totalt fravær (tak for det!); i stedet fokuserer bandet på at vise skiftende udtryk. Det sker både ved at ændre tempo og hårdhed, og resultatet er en meget fin bredde i musikken; her rammer Æterbrand et af genrens kendetegn meget flot.
Ser man bort fra det indledende roderi, så har jeg mest positive ting at sige om denne debut: Den er velspillet og interessant, og mit eneste ankepunkt er spilletiden, som nogle steder er i overkanten i forhold til indholdet – det bør der strammes op på til næste udspil.

Tracklist:
01: Ship Without a Captain
02: These People Who Rule Us
03: Intimate Oppression
04: 92 Planeter
Samlet spilletid: 38:40

Yderligere information

  • Band/Kunstner: Æterbrand
  • Album titel: Æterbrand
  • Karakter: Karakter: 4.0
  • Pladeselskab: Self Release
  • Samarbejdspartner: Æterbrand
  • Genre: Progressive, Rock

Skriv en kommentar

Vær sikker på, at du indtaster al krævet information, markeret med en stjerne (*). HTML kode tillades ikke.