fbpx

Abnormality - Sociopathic Constructs

Abnormality - Sociopathic Constructs

For tre år siden anmeldte jeg ”Mechanisms of Omniscience” fra amerikanske Abnormality; en meget ærlig omgang Death Metal uden så mange svinkeærinder. Nu følger så album nummer tre, som igen udgives på Metal Blade Records.

Det første, der slår mig på det nye album er, at bandet har øget tempoet en tand eller to; der bliver virkelig spillet hurtigt på de ni numre. Det passer fint til Mallika Sundaramurthys ret dybe growl, som igen leveres overbevisende. Både tempo og vokal er elementer, der peger i positiv retning, men det gælder desværre ikke for min næste iagttagelse: Musikken er meget mere lukket og indadvendt, end jeg husker det fra forgængeren, og det gør albummet til lidt af en udfordring. Det virker som om musikerne bevidst skærmer for musikken, som for at skjule den. Og det er der bestemt ingen grund til, for musikken har mange fine tekniske detaljer, og der bliver virkelig arbejdet hårdt på instrumenterne.

At det kan lade sig gøre med mere åbenhed, skal man helt hen til albummets afslutning for at høre. I både ”A Seething Perversion” og ”Curb Stomp” er strukturen mere traditionel, men da det tekniske niveau stadig er højt, er de to numre albummets bedste tracks. Men det er ikke tilstrækkeligt til, at ”Sociopathic Constructs” kan nå samme bedømmelse som forgængeren; dertil er materialet for selcentreret.

Tracklist:
1. Monarch Alpha
2. Penance
3. Kakistocracy
4. Transmogrification of the Echoborgs
5. A Catastrophic and Catalyzing Event
6. Aeturnum
7. Dying Breed
8. A Seething Perversion
9. Curb Stomp
Samlet spilletid: 32:43

Yderligere information

  • Band/Kunstner: Abnormality
  • Album titel: Sociopathic Constructs
  • Karakter: Karakter: 3.0
  • Pladeselskab: Metal Blade Records
  • Samarbejdspartner: Metal Blade Records
  • Genre: Death Metal

Skriv en kommentar

Vær sikker på, at du indtaster al krævet information, markeret med en stjerne (*). HTML kode tillades ikke.