fbpx

A Place To Bury Strangers - Exploding Head

A Place To Bury Strangers - Exploding Head

”Exploding Head” er det andet album fra New York trioen A Place To Bury Strangers, som består af Oliver Ackermann (guitar/vokal), Jonathan "Jono MOFO" Smith (bas) og Jay Space (trommer). Bandet har eksisteret siden 2003, og har også en håndfuld EP’er på samvittigheden.
APTBS spiller en temmelig støjende form for Indie Rock, der kræver store indrømmelser fra lytterens side for at glide ned. Genren foreskriver skramlende guitarer og skæve indslag, og det byder albummet også på – så rigeligt endda. Numrenes fundament af Rock suppleres med elektroniske støjelementer, der hakker numrene i stykker. Det er sikkert et forsøg på at skabe spænding, men i mine øjne ville numrene være bedre tjent uden. Samtidig er vokalen mikset meget langt tilbage i det noget tyndbenede lydbillede, så man automatisk anstrenger sig for at høre efter.
At bandet godt kan frembringe stærke numre, uden at støjeffekterne tager overhånd, gives der eksempler på i titelnummeret samt ”Ego Death” og ”I Live My Life… Her får melodierne lov at udfolde sig mere frit, hvilket gør dem til de eneste numre, der holder til mere end 2 runder i CD-skuffen.
Man skal være en noget større fan af denne gren af Indie-genren end jeg for at synes om ”Exploding Head” – APTBS overdriver helt klart det støjende i et forsøg på at lyde så alternative som muligt. Derved overskygges de få rigtigt interessante numre af for mange indslag uden reelt indhold.

Tracklist:
1 It Is Nothing
2 In Your Heart
3 Lost Feeling
4 Deadbeat
5 Keep Slipping Away
6 Ego Death
7 Smile When You Smile
8 Everything Always Goes Wrong
9 Exploding Head
10 I Live My Life to Stand in the Shadow of Your Heart

Samlet spilletid: 43:21


Revolution Music vil gerne takke EMI for tilsending af dette album.

Yderligere information

Skriv en kommentar

Vær sikker på, at du indtaster al krævet information, markeret med en stjerne (*). HTML kode tillades ikke.