fbpx

A Perfect Circle - Thirteenth Step

A Perfect Circle - Thirteenth Step

Hvad kan jeg sige. Ja det er lidt sent at komme med anmeldelsen af A Perfect Circle’s andet album Thirteenth Step.
Jeg kan komme med 100 af undskyldninger, men i bund og grund har jeg ikke haft tid. For meget at se til, for lidt tid.

Thirteenth Step har været med til at gøre afstanden mellem forsangeren Maynard James Keenan andet band Tool større. Og det må man sige han har gjort. Det meget Tool inspirerede guitarriff som var på A Perfect Circle’s debut album er næsten væk, til gengæld er det blevet mere melodisk og der er lagt større vægt på sangen.
Udover ændringen af den instrumentelle fremgangsmåde, er der også blevet ændret i ”holdopstillingen”. Bassisten Paz Lenchantin er blevet erstattet af Jeordie White bedre kendt som Twiggy Ramirez fra Marilyn Manson’s band. Og guitarristen Troy Van Leeuwen er blevet erstattet af det tidligere medlem fra Smashing Pumpkin, James Iha.
Dette tror jeg har været med til den drastiske ændring af musikken. De tidligere bandmedlemmer var mere tunge eller heavy om man vil, hvorimod de nykommende medlemmer er mere stilfærdig og har det bedre med melodiøse arrangementer, som man også har set hos Smashing Pumpkin. Maynard James Keenan og guitaristen Billy Howerdel er også blevet en del bedre til at lave sangtekster end tidligere.
Det hele bliver til et anderledes, men fantastisk album fra A Perfect Circle. Man kan ikke andet end beundre Keenan, det syndes at lige meget hvad manden røre ved, så bliver det fremragende.

Dette er første gang jeg har givet topkarakter og nok også sidste gang. Et rent mesterværk.

Yderligere information

  • Band/Kunstner: A Perfect Circle
  • Album titel: Thirteenth Step
  • Karakter: Karakter: 6.0
  • Pladeselskab: Virgin/EMI
  • Samarbejdspartner: EMI
  • Genre: Indie Rock

Skriv en kommentar

Vær sikker på, at du indtaster al krævet information, markeret med en stjerne (*). HTML kode tillades ikke.