fbpx

A Perfect Circle - eMOTIVe

”eMOTIVe” er titlen på A Perfect Circle's tredje album, der symbolsk blev udgivet på dagen for det amerikanske præsidentvalg. Og lad det være sagt med det samme: ”eMOTIVe” er et politisk album, der snarere skal betragtes som bandets bidrag til den omtalte valgkamp, end som et egentligt nyt studiealbum. Albummet indeholder 12 numre, hvoraf de ti er kraftigt modificerede cover versioner af kendte protestsange. Altså er der kun to numre skrevet af bandet selv. Som nævnt, er de mange covernumre i høj grad blevet omarrangeret, sådan at numrene er forsøgt tilpasset A Perfect Circle's eget lydunivers.

Desværre kan kun de færreste af disse numre måle sig med bandets velkendte egenproduktion, fra de to foregående albums. Væsentligste undtagelse herfra er dog John Lennon-klassikeren ”Imagine”, der i sin nye udgave er utrolig vellykket, ja nærmest perfekt. Derudover hører følgende numre til i den bedre del af albummet: ”Annihilation” (Crucifix), ”Gimmie Gimmie Gimmie” (Black Flag) samt ”Freedom of Choice” (Devo). Til det ene af bandet to egne numre ”Counting Bodies Like Sheep to the Rhythm of the War Drums”, er der udsendt en animeret anti-krig/anti-Bush video, for at promovere albummets overordnede budskab. Egentlig er nummeret blot en ny udgave af sangen ”Pet” fra det forrige album ”Thirteenth Step”.

I overensstemmelse med titlen giver lyden fra dette track giver da også associationer om krig og ødelægglse, men noget mesterligt nummer er det absolut ikke. Derimod er er nummeret ”Passive” helt nyt og mere typisk for A Perfect Circle, mørkt men samtidig let tilgængeligt. En smuk sang der, sammen med ”Imagine”, højner albummets standard. Samlet set kan ”eMOTIVe” dog ikke vurderes bedre end OK, dertil er der for mange svage numre.

 

Revolution Music vil gerne takke EMI/Virgin for tilsending af dette album.

Yderligere information

  • Band/Kunstner: A Perfect Circle
  • Album titel: eMOTIVe
  • Karakter: Karakter: 3.0
  • Pladeselskab: Virgin/EMI
  • Samarbejdspartner: EMI
  • Genre: Indie Rock

Skriv en kommentar

Vær sikker på, at du indtaster al krævet information, markeret med en stjerne (*). HTML kode tillades ikke.